Најновије

АЛБАНЦИ ПОНОВО НАПАЛИ СРБЕ НА КОСОВУ! Стигла полиција - викали "УЧК" и "удри Србина"

Група од петнаестак Срба из општина на северу Косова нападнута је данас у јужном делу Косовске Митровице, док су предавали документа у Агенцији за пољопривреду. На њих је физички насрнула група млађих Албанаца, а како се сазнаје, само срећом није дошло до тежих повреда иако су неки нападнути флашама и ножевима.

Косовска Митровица. (Фото: Јутјуб)

Службеник у Агенцији за пољопривреду Шефки Бајрами потврдио је да се инцидент догодио, није говорио о детаљима, али нагласио је да је најважније да није дошло до тежих последица.

- Није се до сада овако нешто дешавало. Није било никад проблема. Ни прошле ни претпрошле године. Данас неки млади људи, вероватно због ситуације. Нису из канцеларије. Ово ће утицати на рад канцеларије, да људи више неће имати поверења. Али мислим да ће и то да прође - рекао је Бајрами.

По његовим речима, косовска полиција је стигла кад се већ све смирило и направила записник, али није још увек саопштено ништа званично.

Како је изјавио један од нападнутих Срба, он је добио неколико удараца у тело и главу.

- Било је нас десетак, петнаест, да региструјемо домаћинства. Одједном се зачула гласна музика, помињали су Србе, нисам разумео. Рекли су нам да затварају шалтер. Кренули смо ходником напоље кад су кренули да нас ударају. Били су и са леве и са десне стране. Тражили су инцидент. Викали су "УЧК“, "удри Србина“... Кренули су песницама да ударају, флашама да гађају. Кад смо изашли на улицу зачуле се сирене полиције. Сви смо изјурили и кренули према мосту" - прича овај Србин, који није хтео да му помињемо име.

Он каже да је морао да се врати по оца који је остао у групи иза, а онда је добио још неколико удараца.

- Вратио сам се по оца, он је старији човек, онда су ме шутнули неколико пута и ударили песницом у главу. Срећом нисам озбиљније повређен. Полиција је после дошла. Да ли је то договорено не знам. Не верујем да је спонтано. То је канцеларије за Србе са севера - каже.

Попис становништва у Северној Македонији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА