Најновије

Дачић: Постигнут договор о изборима у дијалогу без посредовања странаца

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић изјавио је да је, на састанку Радне групе за међустраначки дијалог без посредовања странаца, постигнут начелан договор о унапређењу изборних услова и да би представници партија требало следеће недеље да потпишу документ, преноси Фонет.

Ивица Дачић. (Фото: Јутјуб)

У овом дијалогу учествују СПС и СНС са стране власти и Двери, Заветници, Доста је било, Здрава Србија, Покрет обнове краљевине Србије, Демократска странка Србије и Српска радикална странка са стране опозиције. Данашњем састанку је присуствовао и пресдседник Србије Александар Вучић.

Дачић је рекао да је договор постигнут о различитим аспектима бирачког процеса и самог дана избора, па до финансирања кампање и питања медија. Каже да је остало само да се договорено тачно формулише у документу, а тај споразум ће бити понуђен на потпис и другим странкама које то желе и које су учествовале на првом, пленарном заседању.

"Један од резултата овог договора је да ће опозиција имати место не само у РИК, већ и једно место у сталном саставу свих бирачких одбора у Србији", истакао је Дачић.

Председник Скупштине је рекао да се није одлучивало о датуму ванредних парламентарних избора, али да је поновољено да ће вероватно бити одржани 3. априла 2022. године, заједно са редовним председничким и градским изборима.

Срби на КиМ суочени с новим претњама Приштине која најављује јачање тзв. војске Косова! Више о томе ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА