Најновије

Пропаст вакцинације у Србији: Брнабић открила праве податке - многи само примили прву и узели паре

Премијерка Ана Брнабић открила је колико је грађана Србије вакцинисано. Иако је покушалам да "умота" праве статистике оне недвосмислено показују да је у Србији тај број испод 50 посто чак и кад из статистике избаце млађи од 12 година, а да је број ревакцинисаних око 25 посто, док је оних са бустер дозом дупло мање.

Вакцинација (Фото: Јутјуб)

“Ми у овом трентутку имамо скоро 3,100.000 вакцинисано првом дозом, а ако рачунамо и старије од 12 година, то је 49,7 одсто становништва”, рекла је она.

Ревакцинисано је 55 одсто, а трећу дозу добило је 26,6 одсто пунолетног становништва, навела је Брнабић и указала да брине недовољна вакцинација младих. Стално о томе причано, у популацији од 18 до 30 година свега је 28,1 одсто вакцинисаних, а од 12 до 17 година само 3,27 одсто, истакла је премиејрка Србије.

Она није објаснила како је могуће да је, иако вакцинација траје већ скоро годину дана две дозе добило само 55 посто од оних који су добили прву, али можда разлоге у томе треба тражиити у 3.000 динара стимуланса које је Влада дала. Изгледа да је требало стимулисати и за другу дозу и да су неки само због новца примили прву вакцину, што показује реално економско стање у држави. 

Премијерка Србије Ана Брнабић је да је епидемиолошка ситуација много боља него што је била у протеклом периоду, уз напомену да је у среду имала консултације са медицинским делом Кризног штабакоји инсистира да се важење ковид пропусница продужи на 24 сата у затвореним објектима, укључујући и скијалишта уз ски пас.

Брнабић је у Скупштини Србије посланицима рекли да је медицински део штаба предложио и да распуст почне 20. децембра и да траје до 10. јануара.

“Нисмо стигли ове недеље да имамо седницу Кризног штаба, али имамо консултације и разговарамо отворено”, рекла је Брнабић.

Молим и позивам све који се још нису вакцинисали да то ураде, додала је она.

Извор Данас/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА