Најновије

Крени-Промени наставља протест, захтева се мораторијум и усвајање Народне иницијативе

Неколико стотина грађана окупило се испред зграде Председништва, на позив иницијативе „Крени-Промени“ како би наставили борбу против експлоатације литијума, одакле су отишли до Владе Србије да би упутили захтеве за скупљање потписа за народну инцијативу.

Саво Манојловић (Фото: Јутјуб)

„Тражимо или да вечерас добијемо одговор да ли нам дају општинске службенике за оверу потписа од 8 часова ујутру до 20 часова увече, да ли гарантују безбедност током скупљања потписа и да ли ће након што скупимо 30.000 потписа ставити ту иницијативу на гласање“, навео је Манојловић и повео окупљене грађане до зграде Владе где су премијерки Србије уз наведене захтеве предали и карту за Рио Тинто.

Он је додао да уколико Брнабић чека Вучићево мишљење, онда је рок до сутра у 10 ујутру.

Како је навео, захтев је да се Народна скупштина о томе изјасни пре распуштања, а у супротном ће имати нови корак, а то су нове блокаде.

„Ана Брнабић је данас изјавила да је иницијатива која је предата неписмена. Остаје само још да нас Синиша Мали оптужи да смо плагијатори, а Синиша Мали да смо криминалци. Тражимо да се вечерас изјасни да је спремна да гарантује да ће све општинске службе ставити овериваче на располагање сваког дана и да ли су спремни да ту народну иницијативу Влада Србије предложи пре него што се Народна скупштина распусти“, истакао је Манојловић.

Како је навео, иницијатива о укидању ријалити програма стоји у Народној скупштини већ две године, без икаквог епилога.

„Предали смо петицију коју је потписало 292.000 људи. Они су тражили само да се њихов глас чује. Причају о народним иницијативама. Већ две године у Скупштини стоји иницијатива о забрани ријалити програма у Србији. Боје се да ако склоне ријалити програм они ће постати највећи ријалити програм у Србији“, истакао је Манојловић.Питао је да ли смо маштали да ће студенте људи нахушкани на дневницу нападати на улицу и да ли ће полицајци који говоре истину бити прогоњени.

„Ми више не смемо бити земља изгубљених снова, земља из које ће одлазити људи изгубљених нада и илузија“, рекао је он и нагласио.

На прошле изборе је владајућа партија изашла са слоганом За нашу децу, а како Саво Манојловић наглашава, захтева се да сада то обећање и испуне.

„На децембарским блокадама ми смо сами себе ослободили“, рекао је Манојловић.

Скуп су, како је Манојловић навео, уредно пријавили и истакли руту, због чега „срам било полицију и функционере“ због тога што нису дошли да обезбеде протест и тиме изазивају сукоб са грађанима.

„Је л овако мисле да скупљају потписе“, упитао је Манојловић.

На данашњој седници Владе Србије укинут је просторни план за подручје посебне намене у области Јадра, а самим тим и сва остала документација у вези са Рио Тинтом и Рио Сава Еxплоратион, изјавила је премијерка Србије Ана Брнабић након седнице.

Извор: Данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА