Најновије

РАМЗАН КАДИРОВ: Ово је нови план за Маријупољ, познато шта ће бити са градом

Шеф Чеченије Рамзан Кадиров је у свом Телеграм каналу објавио планове мариупољских власти да искористе чеченско искуство у обнављању града.

“У Мариупољу се постепено успоставља миран живот. Градске власти планирају да усвоје искуство Чеченске Републике. Наша пракса брзог и ефикасног обнављања удобног и лепог урбаног окружења пружиће значајну подршку локалним властима. У радној посети, Адам Султанович (посланик Државне думе из Чеченије – прим. аут.) и Магомед Хожахмедович (председник чеченског парламента) састали су се са шефом администрације Мариупоља Константином Ивашченковим”, написао је Кадиров.

Он је додао да је Ивашченко изразио жељу за успостављањем блиске и обострано корисне сарадње са Чеченијом.

“Захваљујући војницима савезничких снага Русије и Донбаса, Мариупољ је избачен из националистичког заточеништва. Сада је једино преостало да вратимо град у некадашњи изглед и истовремено га учинимо још лепшим и привлачнијим. Срећом, знамо како то да урадимо и биће нам драго да то искуство поделимо са пријатељима”, рекао је он.

Грозни током Другог чеченског рата:

Грозни након обнове:

Украјинска војска саопштила је да се ради на евакуацији преосталих бораца из челичане Азовстаљ у Маријупољу, чиме би Русија преузела потпуну контролу над тим градом.

Шта је изјавио ветеран ЦИА-е Пол Пилар можете прочитати ОВДЕ.

Извор: Srbija Danas

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА