Најновије

ПРЕОРАВАЊЕ ФРОНТА: Уништена два америчка система "Химарс", убијено 100 војника, оборена два хеликоптера и Су-25

На територији Доњецке Народне Републике високопрецизиним ракетама уништена су два лансера америчких вишецевних ракетних система „Химарс“ и два складишта муниције за њих, саопштило је Министарство одбране Русије.

У саопштењу се додаје да је руска авијација ликвидирала у Харкову до сто украјинских неонациста ударом привременог пункта дислокације.

Осим тога, Ваздушно-космичке снаге Русије уништиле су складиште ракетног и артиљеријског наоружања, у коме се налазило више од сто противтенковских ракетних система стране производње и 1,5 хиљада ракета различитог калибра.

Руски ловац Су-35 је у једном ваздушном боју оборио два хеликоптера Ми-24 и један авион Су-25 украјинског ратног ваздухопловства у Николајевској области, истиче се у саопштењу Министарства.

Уништено је шест командних места, шест складишта наоружања и муниције, људства и војне технике Оружаних снага Украјине у 27 округа, вод вишецевног бацача ракета „Ураган“ и три вода артиљерије у ДНР и један вод система „Град“ у Николајевској области.

Високопрецизним оружјем уништена је радарска станица за навођење система ПВО С-300 и привремени положај страних плаћеника у Николајевској области.

Руски системи противваздушне одбране током протеклог дана оборили су украјински хеликоптер Ми-8 и 11 дронова у Николајевској, Харковској и Херсонској области, као и изнад ЛНР.

Осим тога, руска ПВО је пресрела девет украјинских балистичких ракета „Точка У“ у ДНР, ЛНР и Херсонској области, као и осам ракета из вишецевних бацача ракета у ЛНР, Харковској и Херсонској области.

Од почетка специјалне војне операције уништено је укупно: 232 авиона, 137 хеликоптера, 1.462 беспилотне летелице, 353 противваздушна ракетна система, 3.915 тенкова и других оклопних борбених возила, 720 борбених возила за лансирне ракетне системе, 3.096 артиљеријских оруђа и минобацача, као и 4.043 јединице специјалних војних возила, закључује се у саопштењу.

Зашто се распада кабинет Бориса Џонсона сазнајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА