Најновије

ЈОШ ЈЕДАН ДОКАЗ: "Исламска држава" је америчка војска!

ТУРСКА - Турски лист "Биргјун" је објавио текст у којем тврди да је Исламска држава заправо војска под управом САД-а.
Вехабиста Исламске државе (Фото: naharnet.com)

Вехабиста Исламске државе (Фото: naharnet.com)

Лист истиче да је необорив доказ документ америчке обавештајне службе ДИА (DIA) из 2012. године који показује да су америчке власти биле упознате са постојањем ове терористичке-милитантне групе коју данас знамо као "Исламска држава" и то две године пре него што су почели са стварањем "калифата". Документ је био поверљив и намењен искључиво обавештајним службама безбедоносног система САД-а, наводи турски лист. Из овог документа се види да је Пентагон одступио од механизама борбе против тероризма у случају "Исламске државе", наводи се у тексту турског листа. Највећи доказ је прогноза ДИА у овом документу која детаљно говори о томе да ће бити проглашен "калифат" на територији Сирије и Ирака, а турски лист оцењује да је реч о америчкој стратегији увлачења Ирана у рат широких размера.
Прочитајте још:Кијев у Шоку: Снаге ДНР-а наступају, погођено украјинско складише муниције (ФОТО)Украјинци покренули напад на Маринку: Покушавају пробој ка Доњецку (МАПА/ВИДЕО)
Иран има подршку Русије и Кине, наводи се у тексту. Подсећамо, недавно је шеф ЦИА, Џон Бренан, у интервјуу за телевизијски канал ЦБС, потврдио да су америчке обавештајне службе знале о намерама и плановима групе "Исламска држава". Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА