Најновије

10 МЕДАЉА ЗА СРБИЈУ: Завршено првенство света у решавању шаховских проблема

У Београду је јуче завршено 40. првенство света у решавању шаховских проблема и 59. конгрес шаховске композиције. На свечаном затварању у Јахтинг клубу Кеј најбољима су уручене медаље и пехари, а најбољима у вишегодишњем циклусу и посебна признања.

Шах (Фото: bioware.com)

Наши такмичари и организатори имају много разлога за задовољство јер је Србија са 10 медаља једна од најуспешнијих нација на овом такмичењу, а гости Београда кући одлазе са успоменама из нашег главног града, Фрушке Горе, Новог сада, Петроварадина и Сремских Карловаца где су проводили слободно време.
Посебно признање на свечаној церемонији затварања добио је наш Марјан Ковачевић који је на четрдесетом наступу на светским првенствима проглашен за најбољег композитора шаховских проблема на планети. Награда се додељује за посебан допринос развоју шаховске композиције сваке 3 године.
Репрезентација Пољске је још једном потврдила доминацију у овој шаховској дисциплине И осми пут за редом освојила златну медаљу у екипној конкурнцији,а њихови решавачи Пјорун, Мишта И Мурђа су доминирали у појединачној конкуренцији.
Следеће године најбољи светски решавачи И композитори окупиће се у Дрездену (август 2017.) док ће првенство старог континента бити организовано у Риги (мај 2017.)
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА