Најновије

ИСТРАЖИВАЊА СУ ПОКАЗАЛА: Боље прележати корону, него примити вакцину

Људи који су прележали ковид 19 имају већу заштиту од реинфекције пет месеци касније него особе које су добиле оксфордску вакцину, а исто важи и за Фајзерову вакцину, саопштила је служба Националног јавног здравља Енглеске.

Илустрација (Фото: pixabay. com)

Подаци ПХЕ Сирен студије, која прати здравље више од 20.000 медицинара у више од 100 градова у Британији, показала је колико је чланова здравственог особља добило корона вирус више од једном.

Утврђено је да је 6.614 медицинских радника добило вирус у првој половини 2020. године, а само 44 особе из ове групе су поново оболеле од короне, пренео је Дејли мејл.

ПХЕ додаје да то значи да особе које су прележале ковид 19 имају 83 одсто заштите од реинфекције, а такође им је смањена шанса да им се приликом евентуалног поновног обољења развију озбиљнији симптоми.

Додаје се да је само 15 од 44 особа које су се поново инфицирале су развиле симптоме ковида, остали су били асимптоматски случајеви.

Истраживачки тим је рекао да могу да кажу да природни имунитет на ковид 19 траје најмање пет месеци, јер толико дуго траје студија, која ће се наставити и у наредних 12 месеци.

Чеда Јовановић има тумор. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА