Најновије

ШЕФ БЕЛОРУСКОГ КГБ ОТКРИВА: Запад разматра употребу силе против нас

Одређени кругови на Западу разматрају употребу силе као начин промене власти у Белорусији, пренела је данас новинска агенција БелТА речи директора Белоруског безбедносног комитета (КГБ) Ивана Тертела.

КГБ Белорусије (Фото: Јутјуб)

"Круг људи на Западу који доноси одлуке разматра разне опције за промену владе у Белорусије, као неопходан услов за постизање њиховог геополитичког циља у источној Европи. Не искључују употребу војне силе", изјавио је Тертел током разговора са председником Александром Лукашенком, пренео је ТАСС.

Тертел је нагласио да Запад и чланице белоруске опозиције које су напустиле државу планирају да појачају своје активности "у септембру и октобру или првој половини следеће године, под изговором да је животни стандард белоруског народа опао због санкција", додао је Тертел.

Према њему, методи које би противници владе могли да користе да дестабилизују ситуацију укључују "терористичке нападе и застрашивања јавних личности, државника, новинара, припадника закона и судија, а могуће је да ће извести и субверзивне активности усмерене ка индустрији министарства одбране, економије и инфраструктури, које би могле да резултују бројним жртвама, за шта би била окривљена актуелна власт".

Чиме ће бити појачана руска војска, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА