Најновије

И ПОРОШЕНКО КОМЕНТАРИСАО ПУТИНОВ ЧЛАНАК О УКРАЈИНИ: ''Ми смо украјинска политичка нација''

Бивши председник Украјине Петро Порошенко објавио је у пољском листу Gazeta Wyborcza одговор на чланак Владимира Путина о јединству Руса и Украјинаца.

Петро Порошенко (Фото: РИА Новости)

Према Порошенковим речима, његов народ нема проблема са сопственим идентитетом. „Ми смо украјинска политичка нација, чији су равноправни чланови грађани различитог етничког порекла, различитих конфесија и језичких заједница“, рекао је он.

Према речима бившег шефа државе, Украјинци имају своје историјско искуство, језик и политичку културу, као и „осећај припадности европској цивилизацији“.

Раније је Путин објавио чланак „О историјском јединству Руса и Украјинаца“. У њему је председник русије описао зид који је настао између Руса и Украјинаца великом несрећом и нагласио да је прави суверенитет Украјине могућ само у партнерству са Русијом.

Касније је Володимир Зеленскии, честитајући грађанима Дан крштења Кијевске Русије, саветовао „рођаке и веома удаљену родбину“ да не задиру у наслеђе ове древне државе. Кијевску Русију је назвао мајком украјинске историје, а саму земљу „наследницом једне од најмоћнијих држава средњовековне Европе“. Према речима украјинскоглидера, 24 региона Украјине и Крима су „деца и наследници староруске државе“.

Како су Руси казнили непријатеље, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА