Најновије

Паклена вожња кроз Анталију која букти! (ВИДЕО)

Неколико људи је погинуло у пожарима који букте широм Турске, а снимци приказују стравичне призоре вожње кроз Анталију, која неколико дана прави проблем свим ватрогасним екипама на терену.

Пожар у Турској. (Фото: Твитер видео)

Турски званичници саопштили су да је 88 од 98 пожара, који су избили усред јаког ветра и ужарене врућине, стављено под контролу. Врући талас широм јужне Европе, под утицајем врелог ваздуха из Африке, довео је до пожара на обалама Медитерана.

Највећа штета је причињена око градова који се налазе у регијама Анталија и Мугла где је ватра запретила популарним летовалиштима. Пожаром су били погођене и јужне регије Мерсин, Адана и Османије.

Пожар је данас избио и у популарном летовалишту у Бодруму. У Амбасади Србије у Турској за портал Нова.рс су рекли да српски туристи тренутно нису угрожени, као и да су наши држављани у том месту раније превентивно евакуисани, али да је све санирано и да ће они бити враћени до вечери.

Управа за управљање катастрофама и хитним случајевима (АФАД) наводи да су пожари у Манавгату погодили 271 особу од којих су 73 хоспитализиране.

У пожарима широм Мугле, повређено је 49 особа. Што се тиче пожара у Мерсину, из АФАД-а је наведено да је 6.386 особа из округа Ајдинчик и Силифке евакуисано на сигурна подручја.

У нападу ИД погинули војници! Више о томе ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА