Најновије

ЗАРАДА У МИЛИЈАРДАМА ДОЛАРА! Фајзер и Модерна жестоко повећали цене вакцина!

Компанија Фајзер је подигла цену своје вакцине против коронавируса за више од 25%, а компанија Модерна за више од 10%, у најновијим уговорима са Европском унијом, која се суочава са прекидима снабдевања и забринутошћу у вези са нуспојавама вакцина других произвођача.

Вакцина. (Фото: pixabay. com)

Оба фармацеутска гиганта ће имати приходе од неколико десетина милијарди долара ове године, после потписивања нових уговора са државама које желе да обезбеде довољне залихе вакцина за потенцијелни трећи круг вакцинисања, усред ширења веома заразне делта варијанте коронавируса.

Детаљи уговора који је направљен ове године за укупно 2,1 милијарду вакцина до 2023. године, су поново договарани, пошто је трећа фаза испитивања показала да мРНК вакцине две компаније имају већу ефикасност, у односу на јефтиније вакцине које производе АстраЗенека и Џонсон и Џонсон.

Нова цена Фајзерове вакцине је око 19,5 евра, у односу на претходну цену од око 15,5 евра, тврди Финанциал Тимес.

Цена Модернине векцине је око 21,5 евра, показује уговор, више од 19 евра, колико је коштала у претходном уговору, али мање од претходно договорених 24 ева, пошто је број наручених вакцина порастао, каже извор ФТ.

Тај извор Фајненшел тајмса је рекао да су ове две компаније капитализовале своју тржишну моћ и примениле "уобичајену фармацеутску реторику"... "Вакцине раде, па им је то повећало вредност".

Фајзер је прошле недеље повећао процену извештај о приходу од вакцина за трећину, на готово 34 милијарде долара, пошто је продаја вакцине против короне помогла да се укупна продаја готово дуплира.

Фајзер, који дели профит са својим партнером, немачком фирмом БиоНТецх, очекује да повећа цене вакцине после краја пандемије.

Укупан приход од продаје Фајзерове вакцине у 2022. године ће бити, очекује се, око 56 милијарди долара, док је та цифра за Модерну 30 милијарди долара. АстраЗенекина вакцина ће се продати за 15 милијарди долара, показују предвиђања.

Крваве борбе авганистанске војске са талибанима, народ остао без воде и хране! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА