Најновије

ВОЗИЛИМА ОЕБС-А ПРЕВОЗИЛИ ДРОГУ СА КОСОВА У БЕОГРАД: Подигнута оптужница

Више јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против петорице припадника криминалне групе због кријумчарења наркотика са територије Косова, од којих је приликом хапшења 16. септембра ове године у Земуну заплењено укупно 44,8 килограма марихуане, пишу Новости.

Полиција (Фото: Pixabay)

Опојну дрогу осумњичени су од Косова до Београда, како се сумња, превезли у возилу марке шкода октавија беле боје, са дипломатским ознакама мисије ОЕБС.

Због сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога оптужени су Доми А. (42), Газменд К. (41), Дардан М. (49) из Приштине, као и двојица Београђана, Иван Ж. (23) и Стефан М. (29).

Доми А. и Дардан М. терете се и за кривично дело неовлашћено држање опојних дрога.

Сумња се да је Доми А. у касети "шкоде" држао 32,2 грама кокаина за личну употребу, док је Дардан М. 0,94 грама исте дроге држао у торбици.

Оптужница је предата Вишем суду у Београду на одлуку о потврђивању.

Тужилаштво је предложило суду и да свим осумњиченима продужи притвор да не би у кратком временском периоду поновили кривично дело.

Сумња се да су Доми А, Газменд К. и Дардан М. кренули са Косова ка Београду у поменутој шкоди са дипломатским ознакама мисије ОЕБС, па су се око 11.30 на паркингу на Булевару Зорана Ђинђића на Новом Београду нашли са Иваном Ж. и Стефаном М. и предали им 29,9 килограма марихуане, а потом се разишли.

Одмах потом ухапшени су Иван Ж. и Стефан М, док су се остала тројица, уочивши полицију, удаљила својим возилом до паркинга у Улици Августина Нета.

На паркингу је Газменд К. изашао из возила и из гепека извадио џак са 14,9 килограма марихуане, у ком моменту су возилу осумњичених пришли полицијски службеници и лишили их слободе.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА