Најновије

НАТО СЦЕНАРИО ИНВАЗИЈЕ КРИМА: Ове америчке јединице ће имати кључан задатак

Америчка војска се спрема да изврши пробој руске одбране на Криму, пише НАТО ветеран Ставрос Атламазоглу у чланку за „Бизнис инсајдер“.

Војска САД (Фото: Министарство одбране)

Oн је навео одломке из извештаја Команде за специјалне операције САД . У складу са документом, савремене специјалне службе би требало да имају неколико кључних циљева. Међу циљевима је подршка обичним војни јединицама у блиском сукобу, као и способност да се проникне у забрањене објекте дубоко на непријатељској територији.

Према његовим речима, најважнија мисија америчких Снага за специјалне операције (ССО) је способност да се пронађу и униште системи А2АД. Реч је о копненим противбродским ракетама, оперативно-тактичким ракетним системима, радарима и ПВО системима.

-Снаге за специјалне операције ће имати кључну улогу у ликвидацији руских система А2АД у рејону Кримског полуострва и кинеских система у рејону Јужног кинеског мора, пише Атламазоглу.

Како је експерт навео, противавионски системи, противбродске ракете и радари ће негирати предности Оружаних снага и моћне америчке ваздухопловне флоте, осим ако амерички специјалне јединице не успеју да наруше ове системе.

У случају да успеју да их превазиђу, они ће омогућити морнарици и војсци земље да обављају операције у осетљивим регионима и делују пуном јачином, резимирао је колумниста.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА