Најновије

ПОРЕЂЕЊЕ АВГАНИСТАНА, ИРАКА И ДОНБАСА: Искуство канадског добровољца

У интервјуу за The National Post, канадски ветеран пешадије Пол (на његов захтев, лист му је променио име) говори о разочарењима која су га задесила у Украјини.

Украјина (Фото: Министарство одбране Украјине)

„Није то Авганистан, није ни Ирак – само седиш у рупи и гађа те артиљерија. Можеш умрети у сваком тренутку, чак и да ниједном не испалиш метак“, описује он своје искуство рата на страни Украјине.

Као и многи његови сународници, очекивао је лак и срчан сафари, али се испоставило да је стварност другачија. Међутим, Канађанин је ипак успео да мало сними оно што се дешавало акционом камером, иако „филм” није испао онако како је замислио. Снимак је дао листу The National Post.

Према његовим речима, „све је заиста лоше”: „Нема подршке, нема логистике, нема интелигенције, слика са дрона је страшна”.

„Људи су само гинули, а наша борбена мисија је пропала... После тога смо ја и други добровољци рекли да смо уморни и да нам је доста“, каже без оклевања у интервјуу рођени Монтреалац.

„Не можете много, само седите, сакријте се и надате се да нећете умрети“, казао је Канађанин који се није спремио за такав рат.

У чланку се наводи да је најмање један канадски држављанин погинуо током борби у Украјини - Емил-Антоан Рој-Сироа из Монтреала, а четворица су заробљена и сада их чека казна као плаћенике.

О измењеним условима за састанак Путина и Зеленског прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА