Најновије

ДИНАСТИЈА ВУЧИЋ: Опозиција тражи да се председник огласи о скандалозној изјави

Социјалдемократска странка позвала је данас председника Србије Александра Вучића да хитно обавести јавност да ли су тачни наводи да је на састанку са сарадницима говорио о томе да ако њега убију, иза њега остаје његов брат, а ако му убију брата, да иза њега остају његова деца и да ће се њихови гробови „борити против усташа“.

„Сматрамо да би грађани Србије морали одмах да знају да ли су ови наводи режимских медија истинити, пре свега због злоупотребе деце, а потом и због навода о изјавама у којима се Вучић поставио као човек на челу династије, а не државе“, истиче се у саопштењу СДС.

Председник СДС Борис Тадић изјавио је да су такве изјаве посебно скандалозне у тренутку када се Србија суочава са стравичним масакром у којем су убијена деца у основној школи после којег је уследила ескалација насиља у земљи.

„Наводи о убијању деце су непримерени и опасни у свакој прилици, а у овом тренутку посебно остављају горак укус. Зато је неопходно да Вучић одмах обавести јавност да ли су ови наводи истинити“, истакао је Тадић.

Србин изнајмио собу у Камбоџи, када је погледао кроз прозор одмах је напустио хотел: Да ли је то - то? (ВИДЕО)

Он је додао да чак и ако Вучић демантује те наводе, нико у земљи „потпуно контролисаних медија не може поверовати да би се режимски медији усудили да овако нешто објаве без његове дозволе“.

„Крајње је забрињавајуће да режимски медији објављују овакве изјаве у тренутку када се грађани Србије боре против насиља, будући да овакве изјаве само подижу тензије у друштву и узнемиравају јавност“, оценио је Тадић.

Он је додао и да је „нејасно о каквим је усташама се говори у тој изјави и кога назива усташама“ и да „апсолутно није нормално да се председник државе обраћа на овакав начин и да говори као да је представник наследне монархије, а не председник републике“.

„Крајње је ненормално говорити или налагати објављивање наводних изјава о томе да ће се гробови деце борити са његовим политичким противницима. А посебно је ненормално и морбидно фрљати се причом о гробовима деце у оваквом тренутку“, нагласио је Тадић.

ПОЧИЊЕ НОВА БИТКА ЗА БАХМУТ: Украјинци покушавају да продру у град - имају напредка на југу - објављена мапа

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА