Најновије

ВУЧИЋЕВО CNN ПОНИЖЕЊЕ: Лудница или затвор – то зависи да ли је свестан својих лажи, ево дијагнозе (ВИДЕО)

Када је реч о Вучићевом гостовању на Си-ен-ену, ако је неко државник, онда мора по протоколу да говори свој језик и да тражи превод. Не зато што не зна други језик, него из поштовања према својој држави. Председник Србије ни то не зна, и из те се чињенице види да он покушава да се некоме додвори, изјавила др Мила Алечковић, професор психопатологије, приликом гостовања у емисији Луча на каналу Прави одговор.

Мила Алечковић (Фото: ХелмКаст)

На питање зашто је три пута избегао да одговори на питање новинарке Си-ен-ена „када ће Србија признати Косово“, и зашто није одговорио „неће никада“, него врда около, она је рекла да лидери великих земаља могу да избегну да одговоре на такво питање, али лидери малих не могу.

Алечковић је потврдила да троструко понављање питања представља психолошки притисак. како у овом случају, као и код гостовања у Сарајеву код Сенада Хадифејзовића који га је три пута питао да ли је Јасеновац геноцид, а председник Србије одбио да одговори.

- Они желе да покажу не смо да је особа сигурна у то што прича, него и да ли је особа понижена. Морате да покажете репресију, понижење, силу. Циљ је да се покаже да је он слуга и носач кофера – казала је.

Упитана да ли је Вучић свестан да лаже, или верује у своје лажи и убеђен је да ради најбоље за Србију, рекла је да су то различите клиничке слике од које зависи да ли је неко за лудницу или за затвор.

- Кад је реч о психопатији и шизофренији, то су различите слике. Шизофреничар може да поверује у то што прича, и једно каже данас, а сутра каже „нисам то рекао“. И он вас не лаже, он заиста не зна да је то рекао, јер код њега је расцеп тотални. А кад је доминација психопатског карактера, ти људи знају да лажу друге и себе, и они то раде свесно – истакла је професорка психопатологије.

Она је изнела своје стручно мишљење о томе да ли је код Вучића реч о првом или другом случају, односно за коју установу затвореног типа је председник Србије кандидат, што можете сазнати у емисији.

Такође је говорила о томе зашто се пред западним медијима и званичницима председник Србије понаша улизички, а пред домаћим медијима и опозицијом показује силу, као и о његовом „ја па ја“ ставу“.

Осим тога, говорила је како се осећају људи који су преварени и заведени Вучићевим обманама, и оценила како ће се понашати када открију да су преварени, а према њеним речима, постаће најогорченији његови непријатељи. Такође и како се осећају они који га не воле, али су уцењени послом да гласају, иду на митинге, скупљају му потписе, гласове, чланове итд.

Она даје и своје мишљење о томе да ли у Србији постоје људи који су способни и довољно смели да очисте Србију од криминала и корупције. О свему томе погледајте детаљније у емисији на каналу Прави одоговор.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА