Најновије

Шта тражи хапшени бизнисмен са Вучићем и Гашићем?

Председнику Александру Вучићу и министру полиције Братиславу Гашићу, приликом обиласка новог Kомандно-оперативног центра МУП-а друштво је правио Дејан Слијепчевић власник грађевинске фирме ГАТ из Новог Сада и ФK Младост ГАТ, јавности познат и по томе што је у Републици Српској привођен због сумње да је током изборне кампање куповао гласове, док је у Црној Гори задржан након што је у хеликоптеру нађено скоро дупло више новца од дозвољеног за унос, пише Директно.

Братислав Гашић (Фото: Јутјуб)

О њему су медији својевремено писали, где су избори, ту је и новосадски бизнисмен Дејан Слијепчевић: У Републици Српској је прошле године, током изборне кампање, приведен под сумњом да учествује у куповини гласова. Приведен је са неколико особа међу којима су били и функционери СНС. Медији су писали да је код њега нађена већа количина новца, као и промо материјал Српске демократске странке.

Разлог његовог привођења у октобру 2022. на аеродрому Голубовци у Црној Гори, непосредно пред локалне изборе био је то, што је, како су тада објавиле подгоричке "Вијести" позивајући се на незваничне изворе, покушао да уђе у ову државу са 19.000 евра, иако је у земљу дозвољен унос до 10.000 евра.

Према писању "Вијести", "Слијепчевић је после привођења поручио да није сав новац његов, већ да је износ преко дозвољеног у власништву пилота и копилота хеликоптера којим је дошао". Тада је задржан због провере порекла новца. 

Пре овог задржавања, привођен и у Босни и Херцеговини, заједно са неколико особа међу којима су били и функционери СНС. Медији су писали да је код њега нађена већа количина новца, а да је наводно новац служио за куповину гласова за СДС.

Прошлог месеца је и против његовог фудбалског клуба - Фудбалски савез Србије покренуо дисциплински поступак због сумње да су наместили утакмицу 32. кола плеј-аута Суперлиге Србије са Kолубаром, одиграном 25. априла у Новом Саду. Дисциплински поступак је покренут на основу информације из УЕФА.

Kако што су грађани Србије могли да виде, полицајци су у ставу мирно поздравили председника, ресорног министра и госте међу којима је био и Слијепчевић, и то тек неколико корака иза државних функционера. У ком својству је био Слијепчевић, у овом моменту није познато. Осим ако његова фирма није учествовала у реновирању неког од објеката МУП.

Руководство МУП-а би требало да одговори да ли је фирма Дејана Слијепчевића учествовала у реновирању објеката МУП, као и да ли је у вези поменутог посла расписан тендер и које су висине новчаних вредности изведених радова на реновирању. Иако МУП штеди на људима, на тонерима, гориву, и свему осталом -очигледно има новца за адаптацију објеката.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА