Најновије

ПУКОВНИК ЖАРКО ПЕЦИЋ: Војска Србије је морала да уђе на север Косова (ВИДЕО)

Војска Србије је требала и морала да интервенише на северу Косова, јер има снаге да заштити Србе од РОСУ снага које су почеле да малтретирају наш народ. КФОР не би реаговао, јер би ризиковао губитке, а не би ни НАТО, јер ово није 1999. година, казао је пуковник артиљерије у пензији Жарко Пецић, гостујући у емисији Луча на каналу Прави одговор.

Он је објаснио да он није милитантан и не призива рат, већ да Запад разуме само силу. 

- Од 2000. до 2012. године, па опет од 2012. године до данас, стално нешто преговарамо, чинимо уступке и нема резултата. Сад када долази до примене силе, ми не реагујемо. На силу треба одговорити силом. Мислим да смо на то имали право, била би халабука два-три дана, Запад би видео тај наш прави одговор. И он само то разуме, остало је све демагогија – истакао је пуковник Пецић.

Он је навео где се све воде борбе након пада Бахмута и зашто је било тако тешко освојити тај град, напоменувши да су подземна склоништа Бахмута грађена да издрже светски нуклеарни рат. Говорио је о нападима Украјине на територију Русије, укључујући и напад беспилотним летелицама на Москву.

- Дронови којима је нападнута Москва украјинске су производње, а један од три типа дрона је потпуно непознат. Само једну врсту су Руси могли радарски да ометају, а ова друга два нису могли – казао је Пецић, рекавши да су већина дронова оборена ПВО системима, а тек два или три приземљена ометањем. 

Међутим, он сматра да ће Руси наћи начин да ометају и ове дронове, а да су из овога закључили да је потребно да појачају ПВО одбрану града са мањим системима који су погодни за обарање дронова.

Пецић је изнео до детаља и план потенцијалне инвазије Кине на Тајван, где је навео да тај подухват уопште неће бити лак и да би се Кинези суочили са великим губицима. Он је навео бројно стање једне и друге војске, као и трупа које су подобне за напад и одбрану, каквим наоружањем располажу, са колико бродова, авиона, ПВО система и слично.

Детаљније о свему погледајте у емисији на каналу Прави одговор.

ПАД АМЕРИКЕ - ДОБРОДОШЛИ У ЗОМБИЛЕНД: Лешеви леже по улици, криминал усред дана, газе по шприцевима (ВИДЕО)

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА