Најновије

У Скај порукама крије се убица Оливера Ивановића

Међу скај порукама које су размењивали припадници криминалне групе коју је предводио оптужени црногорски полицајац Љубо Миловић - како открива оптужница Тужилаштва за организовани криминал, а у коју су новинари ТВ "Инсајдер" имали увид - једна указује на до сада непознату, наводну информацију БИА, о томе да је у убиство Оливера Ивановића умешан неко из кавачког клана.

Оливер Ивановић (Фото: Јутјуб)

Тужилаштво за „Инсајдер“ наводи да се та информација проверава.

Оливер Ивановић, лидер грађанске иницијативе „Слобода, демократија, правда“, убијен је 16. јануара 2018. године са шест хитаца у леђа, испред просторија своје странке у Северној Митровици.

За учешће у организованој криминалној групи која се доводи у везу са његовим убиством оптужени су Марко Рошић, Недељко Спасојевић, Силвана Арсовић и Раде Басара док се Драгиша Марковић и Жарко Јовановић терете за злоупотребу службеног положаја.

Налогодавци и починиоци тог злочина нису откривени.

Миловић је уз шефа кавачког клана Радоја Звицера један од најтраженијих црногорских бегунаца, пишу „Вијести“.

Миловић, иако је од прошлог лета под истрагом Специјалног државног тужилаштва (СДТ), месецима се води као суспендовани службеник у Управи полиције, а због законских мањкавости ни након подизања оптужнице, није уклоњен из службе. Миловић је побегао након што је СДТ у мају 2022. године поново формирао кривични предмет, а након медијског објављивања дела Скај докумената Европола, у којима, између осталог, пише да су он и његов колега из тајне службе Петар Лазовић били у криминалној организацији Звицера, те да су прекоокенаским рутама успели да прошверцују најмање три тоне кокаина из Еквадора у Европу и Аустралију, додају „Вијести“.

Полиција је издала налог за хапшење Миловића 18. јула прошле године, али месецима готово да нису озбиљно тражили одбеглог колегу, све док пре више од два месеца није уследила операција хапшења групе службеника УП, за које се верује да су радили за тај клан.

За њим и петорицом осумњичених полицајаца расписана је међународна црвена потјерница НЦБ Интерпола Подгорица – након што је СДТ 16. марта ове године дало налог за њихово хапшење, због сумње да су имали учешћа у организацији шверца великих количина кокаина.

СДТ вјерује да је члан криминалне организације био и окривљени – в.д. помоћник директора Управе полиције Дејан Kнежевић, тајни агент Петар Лазовић, Милета Ојданић, Милан Поповић, Божидар Јабучанин, Александар Kековић, Владимир Бајчета, Горан Стојановић, Дражен Миловић, Филип Зиндовић, Тихомир Аџић и више НН лица.

Тужилаштво сумња да је у криминалној организацији деловао и ухапшени предсједник Општине Будва Мило Божовић, наводе „Вијести“.

Извор: Вијести/Инсајдр

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА