Најновије

РУСИЈА СЕ СПРЕМА НА НЕШТО КРУПНО: Велико размештање одређен и датум

Русија ће после 7. или 8. јула почети да размешта наоружање на територији Белорусије, након завршетка припремних радова, изјавио је председник Русије Владимир Путин на састанку с белоруским колегом Александром Лукашенком.

„Ситуација је у целини стабилна, чак бих рекао, добра. Сарађујемо у тој сфери. У вези с најосетљивијим питањима, о којима смо с договарали, све тече по плану – 7. или 8. јула се завршава припрема одговарајућег наоружања И одмах ћемо почети да радимо на томе да на вашој територији разместимо одговарајуће видове наоружања.

Све тече по плану и све је стабилно“, рекао је Путин након неформалног састанка с белоруским колегом Александром Лукашенком.

Руски председник је у марту изјавио да су се Москва и Минск договорили да, не нарушавајући међународне обавезе, разместе руско тактичко нуклеарно наоружање у Белорусији.

Путин је објаснио да Русија не предаје Белорусији своје нуклеарно оружје, него да чини оно што су САД чиниле деценијама, пошто „Американци обучавају савезничке посаде и њихове пилоте да, уколико је неопходно, користе ту врсту наоружања“.

Према Путиновим речима, изградња спремишта за тактичко нуклеарно оружје у Русији биће завршена 1. јула.
Лукашенко: Економски односи Русије и Белорусије све бољи

Према речима Лукашенка, Русија и Белорусија имају нерешена економска питања, али она нису проблематична.
Он је додао да Москва и Минск намеравају да осмисле план дејстава у условима спољног притиска, а да би том у будућности могле да се придруже друге земље постсовјетског простора.

Лукашенко је истакао да се структура економских односа Русије и Белорусије побољшава, а да је акценат не само на традиционалним областима сарадње, него и на високотехнолошкој сфери.

УКРАЈИНСКА ВОЈСКА НАПРЕДУЈЕ КОД ДОЊЕЦКА: Извештај Министарства одбране Русије (МАПА)

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА