Најновије

ОКЛОПНА ВОЗИЛА И ВОДЕНИ ТОПОВИ НА УЛИЦАМА МИНСКА: Милиција дочекује марш опозиције (ВИДЕО)

У 14:00 сати 6. септембр по локалном временуа, у Минску је најављен почетак још једног „Марта јединства“ белоруске опозиције. Слоган данашњег марша је: „Један за све и сви за једног“.

Минск (Фото: РИА Новости)

Не само демонстранти, већ и белоруске снаге безбедности припремају се за уличне акције. Ујутро је у Минску виђено неколико колона возила за сузбијање демонстрација:  оклопни транспортери, оклопна извиђачка возила, водени топови. Милиција ће дежурати у појачаном режиму.

На Тргу независности већ стоје борбена возила и аутобуси са војницима белоруског ОМОН-а.

„Данас је у Минску још једна изложба достигнућа милиције“, коментарисао је припреме белоруских снага безбедности војни дописник „КП.ру“ Александар Коц.

У позадини растућег степена конфронтације, прес-секретар Министарства унутрашњих послова Белорусије Олга Чемоданова позвала је грађане земље да своју децу не укључују у политику и да им дају шансу за мирно и сигурно детињство.

„Нећу то рећи као милицајац. Ако мишљење милицајца некоме ништа не значи, слушајте своју мајку... Забринути смо за здравље и сигурност своје деце, јер знамо да ако пропустимо тренутак, заувек можемо изгубити смисао живота'’, рекла је она.

О уласку стотина тенкова у Сирију прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА