Најновије

ЕМИЛ ВЛАЈКИ: Вирус је лабораторијски

Шишмиш наводно преноси вирус животињама, које ће затим прећи на људе и изазвати пандемију с милионима смрти.

Емил Влајки (Фото: Јутјуб)

Пише: Емил Влајки

Крајем децембра 2019. године, службено се појавио нови коронавирус (SARS-CoV-2), који је изазвао Kовид 19 и пандемију међународних размјера. Међутим, научник Филип Аимар тврди да се болест појавила неколико мјесеци раније, окривљујући неизравно западне актере :
   

« 18. октобра 2019. године, Међународне војне спортске игре отворене су у Вухану, а отворио их је предсједник Си Ђинпинг.
   Истог дана у Њујорку почиње симулација глобалне пандемије која ће окупити, између осталих, Закладу Бил Гејтс, Џонс Хопкинс Центар, Свјетски господарски форум, Врила Хајнеса (бившег директора ЦИА-е под Бараком Обамом), Џорџа Фу Гаоа директора Кинеског центра за контролу и превенцију болести, Адриана Томаса, потпредсједника Џонсона и Џонсона из мултинационалне фармацеутске компаније и дио телевизијске екипе NBC-а која ће симулирати медијско извјештавање. Ево једног детаља из сценарија приказаном у Њујорку:
   

Шишмиш преноси вирус животињама, које ће затим пријећи на људе и изазвати пандемију с милијунима смрти. »
 
Што год то било, свјетска знанствена заједница Запада наводно је била изненађена, тврдећи да никада није наишла на нешто слично. Међутим, то није била истина. Идемо редом.
   

Коронавируси су познати већ пола стољећа. Без ДНК генетског материјала с једноланчаном РНК, вируси из обитељи Coronaviridae показали су се паразитским, неживим креацијама без метаболизма. Име су добили због изгледа, који се лијепо види електронским микроскопом : шиљци на тијелу лопте што подсјећа на круну. Утврђено је да овај вирус, паразит, улази у људску станицу управо уз помоћ тих протеинских шиљака, спајањем своје овојнице и људске мембране, гдје ће оживјети уништавањем свог 'домаћина'. 
   

Такођер је откривено да обични људски коронавируси (четири алфа коронавируса), углавном, узрокују благе прехладе и инфекције горњег дишног сустава, слично као обична прехлада. Појављују се спорадично, сезонски.
   

Одједном су благи алфа вируси наводно прескочили стотине (можда тисућа) година еволуције и претворили се у убојита страна тијела! Анализа гена показује да осим вањског облика, нови коронавируси, успркос заједничког поријекла, немају много везе с алфа вирусима, па се називају бета коронавирусима.

Први од њих, SARS CoV 1, појавио се 2002. године. Ширио се капљично у изравном контакту двију особа. Нападнута су првенствено плућа и за неколико дана заражени пацијент био би у тешком стању. Десет посто (10 посто) заражених је умирало. Инфекција је потпуно заустављена у року од годину дана.
   
МЕРС се појавио у Саудијској Арабији 2012. године. МЕРС, или блискоисточни респираторни синдром, такођер познат као девина грипа, вирусна је респираторна инфекција узрокована МЕРСКоронавирусом (MERS-CoV). Смртност је била 34,5%. Утврђено је да шишмиш заражен вирусом има потпуно исту генску структуру као заражени вирус деве, али нитко не зна како је до инфекције могло доћи јер шишмиши, деве и њихови гоничи живе на овим просторима од давнина и ништа слично се никада није догодило!
   
Коначно, након осмогодишњег интервала појављује се позната трећи, смртоносни бета коронавирус, SARS-CoV-2, узрочник Ковида 19. 80% гена је идентично са SARS-Cov-1.
   
Оно што је карактеристично за три смртоносна коронавируса који се јављају сваких осам година јест чињеница да се ни на који начин не може пронаћи посредник између вируса и деве (MERS) и од шишмиша до човјека (SARS 1,2). Међутим, права прича тек почиње и укључује четврти умјетни, смртоносни бета Коронавирус!
   
Усред "хладног рата" између Кине и Сједињених Држава, свјетска сензација била је вијест да су двије земље заједно створиле умјетни бета коронавирус који је изнимно опасан за људско здравље.
   
То је објављено 2015. Године, у часопису Натуре Медицине. У тексту се описује производња одрживог и високо патогеног синтетичког вируса Ковид под изликом проучавања потенцијалне пандемије.
   
Знанственици одговорни за ове студије су Ралф С. Барик, професор и директор Микробиолошког лабораторија на Свеучилишту Чапел Хил (Сјеверна Каролина) и Ши Женг Ли, доктор микробиологије која је дипломирала на Природословно-математичком факултету Свеучилишта у Монпељеу, сада водитељ лабораторија Вуханског института за вирусологију. У коронавирусу којим се заразују мишеви, ови Франкенштајни уметнули су још један шиљак коронавируса из зараженог панголина (сисавца), омогућујући продор новог, хибридног вируса у људско тијело, с разорним посљедицама!
   
Произведени вирус, назван SHC014-МА15, био је савршено одржив и реплициран у културама људских станица дишних путова идентичан ономе уоченим у пацијенту смртоносне епидемије 2002-2003.
   
Тако је доказано да генетским инжењерингом можемо, без већих проблема, уметнути дио генетског материјала другог организма. Тако је флуоресцентни ген медузе уметнут у овцу која је постала флуоресцентна под UV зракама, што је учињено 2012. године.
   
У овом контексту морамо споменути низоземског знанственика Рона Фоучиера који је генетски модифицирао смртоносни вирус птичје грипе А/H5N1, који се од тада може ширити међу сисавцима, укључујући људе. 
   
Невјеројатно је да се "еволуцијски" појави три бета корона вируса, један за другим у року од 18 година. Вјеројатност за то је толико мала да је вјеројатније да би мајмун, ударајући насумичне по типкама на писаћој машини откуцао скуп Дикенсових романа.
   
Када је ријеч о три споменута коронавируса, има смисла претпоставити да су њихови творци експериментирали, стварали један вирус за другим, све док нису произвели онај за који су мислили да ће бити најучинковитији.
   
- SARS-CoV-1 имао је кратко раздобље инкубације од неколико дана, није имао времена за ширење, људи су морали одмах отићи у болницу и ту је тај вирус заустављен.
   
MERS је морао бити заустављен због високе смртоносности; 30% заражених је умрло.
   
- SARS-CoV-2 био је идеалан за његове мрачне креаторе. Смртност је била испод 1% заражених, раздобље инкубације је било дуго, тако да је његово ширење могло заразити цијели свијет у кратком року. Политичари и медији учинили су га бауком, кризни штабови су затворили људе по кућама, а фармацеутске твртке су у сурадњи с корумпираним политичарима забраниле јефтине лијекове и рано лијечење. Болнице су се напуниле и настала је потпуна паника у друштву.
   
Постоји оправдана сумња да су садашњи мутирани гама и делта сојеви такођер лабораторијски производи. Њихове карактеристике знатно одударају од првобитног бета Коронавируса који је узроковао пандемију Ковид 19. Нови сојеви обично слабе друге вирусе, а са овима је обрнуто! Сада ови мутирани вируси масовно захваћају и дјецу што је раније била ријеткост. Са проширењем вакцинираних особа, остварује се приједлог Билла Геитса да би требало цијепити седам милијарди људи. Фармацеутске компаније пуне џепове, паника се шири, а престрашеним људима је далеко лакше владати. 

*Ово је дио научне студије ‘Corona in Light of Philosophy’ објављене у међународном часопису ‘Media, Culture and Public Relation, 2021. Текст је, од стране аутора преведен, поједностављен, прилагођен овом медију. 

Претходну колумну Емила Влајкија прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА