Најновије

ОДГОВОР ВИТАЛИЈУ КЛИЧКУ: Ко је окупатор, Албанци или Срби?

Бивши дипломата Зоран Миливојевић и политички аналитичар Дејан Вук Станковић изненађени су изјавом градоначелника Кијева Виталија Кличка, који је једном албанском новинару током Светског економског форума у Давосу рекао да се "Украјинци боре против руског окупатора, као Албанци некада против српског окупатора".

Косово је Србија (Илустрација: Новоросинформ)

Упитан о наводима Кличка, Дејан Вук Станковић за Косово онлајн каже да Косово никад није било окупирано од Србије и додаје да не зна шта ће градоначелнику Кијева Виталију Кличку антисрпска пропаганда и додворавање Американцима кад је Србија осудила руску инвазију на Украјину у Генералној скупштини УН.

"Није Србија никад напала Косово него је бранила свој државни суверенитет и територијални интегритет, борећи се против косовских сецесиониста. Ако ћемо да поредимо Косово и Украјину, па Украјина би требало да буде уз Србију, а не уз Косово, јер се украјинска власт бори против сепаратизма у Доњецку, Луганску, Запорожју или Херсону. Кличко је требало да остане велики боксер, а не прозаичан политичар", каже Станковић. 

Бивши дипломата Зоран Миливојевић наводи да би било добро "да се Украјина јасно и директно изјасни поводом изјаве градоначелника Кијева, да ли је то њен званичан став или издвојена позиција једне високе политичке личности у Украјини".

"С обзиром на функцију коју врши као градоначелник Кијева и улогу коју има он се ипак може сматрати за високу политичку личност у Украјини. И његови ставови одржавају неке политичке ставове Украјине, а имајући у виду односе и принципијалне ставове Србије према Украјини ова изјава се не може сматрати прихватљивом за нашу страну. И треба истаћи да се наша ситуација не може поредити са ратом у Украјини, јер Србија никада није била агресор, поготово не на својој територији када је деловала против сепаратиста и терориста у акцији која је била легитимна по питању унутрашње безбедности", каже Миливојевић.

Више о овоме прочитајте ОВДЕ.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА