Најновије

ПОГЛЕДАЈТЕ: „Циркон“ успешно погодио морски циљ удаљен 1.000 километара (ВИДЕО)

Фрегата „Адмирал Горшков“ извела је пробно лансирање „Циркона“ у Баренцовом мору, а хиперсонична ракета погодила је морски циљ на удаљености од око 1.000 километара, саопштено је из Министарства одбране Русије.

Фото: РИА

„Данас је главна фрегата пројекта 22350 ‘Адмирал Флоте Совјетског Савеза Горшков’ из акваторије Баренцовог мора испалила хиперсоничну крстарећу ракету ‘Циркон’ на положај морског циља у Белом мору. Лансирање ракете обављено је у оквиру тестирања нових врста оружја“, наводи се у саопштењу.

Како се још додаје, према подацима објективне контроле, хиперсонична крстарећа ракета „Циркон“, успешно је погодила морски циљ који се налазио на удаљености од око 1.000 километара, а лансирање ракете одговара задатим параметрима.

„Циркон“ је прва хиперсонична крстарећа ракета на свету способна за континуирани аеродинамични лет са маневрисањем у густим слојевима атмосфере уз помоћ сопственог потиска мотора током читаве руте. Она може подједнако ефикасно да погађа циљеве на копну и на води. Ракете „Циркон“ могу да достигну брзину до девет маха (преко 10.000 километара на сат), а њихов домет је преко 1.000 километара. Планирано је да овим ракетама буду наоружане подморнице и бродови.

Током офанзиве, руски падобранци, подржани артиљеријом, сузбили су отпор упоришта Оружаних снага Украјине. Одлучном акцијом приморали су украјинске милитанте да напусте своје положаје, а након тога одбили су и контранапад! Снимак погледајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА