Најновије

ДВЕРИ ПИТАЈУ ВУЧИЋА: Која је то ''једна ствар о којој не може да говори''?

Покрет Двери затражио је данас хитно сазивање седнице Скупштине Србије на којој би председник Републике Александар Вучић требало да упозна посланике са детаљима такозваног француско-немачког плана за Косово "као и са опасностима и изазовима који би били стављени пред Србију уколико не прихвати тај предлог".

Бошко Обрадовић (Фото: Јутјуб)

Двери су затражиле од Вучића да одговори "како је могао да даје сагласност око 'прихватања концепта и имплементације' предлога ког пре само неколико месеци није хтео ни да прими, и то без сагласности Скупштине Србије", преноси Нова С.

"Тражимо од председника Републике да одговори на питање која је то 'једна ствар о којој не може да говори'. Да ли је то омогућавање пријема лажне државе Косово у УН? Подсећамо га да Устав Србије јасно каже да је Косово и Метохија саставни део Србије али и да по истом Уставу, председник државе нема овлашћења да преговара на ту тему", истичу Двери.

Оценили су да је тренутно "најпроблематичније што нико не зна да ли је предлог западне петорке де факто и ултиматум", а у  случају да јесте Двери захтевају од Вучића одговор зашто је уопште пристао да разговара о томе и "спроводи ултиматум".

Двери захтевају да се ништа не потписује по питању Косова пре завршетка руско-украјинске кризе и да до тада преговори буду замрзнути.

Извор: Нова С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА