Најновије

"Сваки споразум издејствован претњама и уценама неважећи и ништаван"

Председница Српске странке Заветници Милица Ђурђевић Стаменковски затражила је данас, у отвореном писму, од представника „велике петорке“ да одговоре да ли су упознати са чињеницом да је сваки споразум који је издејствован претњама и уценама, неважећи и ништаван, саопштила је та партија.

Она је позвала изасланике САД, Француске, Немачке, Италије и специјалног представника ЕУ да објасне грађанима Србије због чега у случају Косова не важе принципи заштите територијалног интегритета и неповредивости граница, на које се, иначе, владе њихових земаља толико упорно позивају у случају украјинског конфликта.

Чиме је Србија заслужила да према њој примењујете политику бруталних притисака и двојаких стандарда, тражећи да се сагласимо са противправном сецесијом своје територије? Такав услов никада пре није био испостављен ниједној чланици или кандидату за чланство у ЕУ, запитала је Ђурђевић Стаменковски.

Она је подсетила западне изасланике да својом политиком ултиматума најдиректније крше забрану мешања у унутрашња питања суверених држава као и низ резолуција Генералне скупштине УН.

Тражите од Србије да суспендује своју државност и институције, да се одрекне свог суверенитета за рачун туђег. Наведите нам једну земљу која би на тако нешто пристала, поручила је Ђурђевић Стаменковски.

МОСКВА СРУШИЛА НАДЕ ЗАПАДА: Имамо довољно оружја за наставак борбе

Извор: Ново

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА