Најновије

Eмил Влајки за Правду - Додик: "Још ме једино требају убити"

Пети сијечањ 2022. Нове године нису увијек добродошле. Понекад се, а то се управо мени сада догађа, резимирају неке властите животне борбе и њихов смисао. Установио сам да волим изгубљене битке, јер да је све оно за што сам се борио, пропадало.

Пише: Емил Влајки

Као паришки студент, учествујући у мајском покрету 1968. године, борећи се за утопијски социјализам, први пут сам истински доживио горчину неуспјеха. Сада схваћам да сам понављао судбину моје мајке која се у Израелу борила за суживот Јевреја и Палестинаца и настрадала. Борио сам се за очување Југославије која је пропала. Борио сам се узалудно против НАТО агресије на Југославију/Србију, из чега је произишла моја књига 'Демонизација Срба'. Моја интелектуална борба против америчког империјализма ('Амерички терор', 'Патологија ума', итд.) у потпуности се изјаловила.

И ево, након деценије и пол борбе за садашњу Републику Српску, она је брутално гажена, уништавана од стране „хуманог“ Запада. Њен сам крај, прије неколико година, интуитивно описао у свом дјелу 'Друга Јудина издаја'.

Трагедија античких пропорција одвија се ту, свакодневно. Настојим да својим колумнама упозоравам, сензибилизирам јавност на ово гажење људских слобода, на уништавање бића и поноса српског народа, али нитко ни да мрдне, посебно се то односи на јавност у Србији. Плакат ће се и јадиковати када се више ништа не буде могло урадити.

Данас је објављена вијест о проширеним санкцијама Додику. На то ће се, слиједећих дана, надовезати санкције против свих оних који с њим имају било какве везе. Ти ће људи бити потпуно упропаштени.

Бошњаци ликују. Опозиција у Републици Српској лије крокодилске сузе чекајући да је НАТО доведе на власт.

Санкције су биле предвидљиве, али су њему тешко пале. Одмах је сазвао Извршни одбор своје странке (СНСД) и након тога одржао конференцију за штампу. На екрану су он, Жељка (предсједница РС) и још пар особа. Негира било какво коруптивно и антидејтонско дјеловање за што га оптужује америчка администрација. Она бесрамно лаже, рекао је, јер не желим спроводити њене интересе. Ја сам изабран за члана Предсједништва БиХ да спроводим српске а не туђе интересе.

Видјело се, да му није било лако. У једном је тренутку казао слиједеће:

ОПТУЖУЈУ МЕ ЗА КОЈЕКАКАКВЕ МОНСТРУОЗНЕ СТВАРИ БЕЗ ДА СУ ИЗНИЈЕЛИ ИЈЕДАН ДОКАЗ. ЈОШ МЕ ЈЕДИНО ТРЕБАЈУ УБИТИ. ЗНАЈТЕ, АКО БУДЕМ УБИЈЕН, ТО СУ УРАДИЛИ АМЕРИКАНЦИ И ЕНГЛЕЗИ!
   
Какав је наставак ове трагедије. Има више сценарија.

-Коалициони партнери ће се препасти санкција; отвореног су типа и у сваком тренутку се било тко може наћи на том списку. Када дође до гласања у НСРС у поврату нових надлежности, они ће Додику окренути леђа и читава прича о повратку надлежности ће пасти у воду. Опозиција долази на власт. Најблажа варијанта.

-Коалициони партнери остају вјерни, поврат надлежности се наставља. Трупе НАТО-а, након испровоцираних етничких инцидената, практично окупирају Републику Српску. Посљедице непредвидљиве.

-Трупе НАТО-а, након испровоцираних инцидената, су онемогућене да интервенирају у Савјету сигурности УН, формирају се мултинационалне снаге које се постављају на граници између РС и Федерације. Најбоља варијанта за борбу коју Додик води.

-НАТО интервенира, Руси интервенирају. Посљедице несагледиве.

Предходне текстове Емила Влајкија читајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА