Најновије

КАКО ИЗГЛЕДАЈУ РУСКЕ ТВРЂАВЕ У НАГОРНО КАРАБАХУ: Сигурност и за војнике и за цивиле, мировњаци чувају мир (ВИДЕО)

Војници руског мировног контингента врше задатке контроле и праћења режима прекида ватре на осматрачницама у Нагорно-Карабаху, које су опремљене савременим утврђењима и модулима за комфоран боравак „Контролни пункт“, преноси телевизија „Звезда“.

Руска војска у Нагорно Карабаху (Фото: mil.ru)

Утврђења су намењена заштити војника од стрељачког оружја и спровођењу свестраног надзора околине.

Иначе, руске мировне снаге даноноћно прате ситуацију и контролишу поштовање прекида ватре. Војници осигуравају безбедност кретања цивилног саобраћаја и пребацивања локалног становништва преко Лачинског коридора, као и дуж читаве контакт линије зараћених страна.

 

Лидери три земље, Русије, Азербејџана и Јерменије, су 10. новембра потписали споразум о прекиду ватре и борбених дејстава у Карабаху. Према том документу, под контролу Азербејџана су прешле три области у Карабаху – Агдамска, Келбаџарски и Лачински,  док је Јерменија задржала део Лачинског коридора у ширини од пет километара који обезбеђује везу између непризнате Републике Нагорно-Карбах и Јерменије, без града Шуша. 

Дуж контакт линије у Карабаху распоређени су руски мировњаци, на територији Азербејџана биће формиран руско-турски центар за мониторинг споразума о примирју.

Зашто патријарх Павле није волео Ђинђића прочитајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА