Најновије

ЏАЈИЋ: Прогласите Новака и званично најбољим

Драган Џајић, најбољи фудбалер у историји српског фудбала и легенда Црвене звезде, имао је за крај серијала посвећеног Новаку Ђоковићу јасну поруку - "Дајте му и званично да је најбољи".

Џајић (Фото: Јутјуб)

Пре Џајића, свој суд о Ђоковићу као најбољем спортисти свих времена дале су бројне легенде српског спорта.

Одбојкаш Александар Атанасијевић је поручио да би „спортисти требало да стоје мирно на помен Ђоковићевог имена“, ватерполо великани Анто и Југослав Васовић су сложни у оцени да је Ђоковић без премца најбољи тенисер у историји белог спорта, уз наду да још није „рекао последњу реч“, Жарко Паспаљ, чувени кошаркаш, је био нешто резервисанији истакавши да је Новак „тенис на неки начин завио у црно“, али је питање да ли је највећи спортиста икада „за ширу анализу“, док је рукометна легенда Веселин Вујовић био изричит – „нема дилеме да је најбољи свих времена“.

Исти став дели и чувени Џаја:

„Новак је изузетан спортиста, прави изузетне резултате и не зауставља се. Време је пред њим. Он добро физички изгледа и ментално добро изгледа. Он има талента, то је дар од бога, није то само рад“, рекао је Џајић.

Као посебан разлог за Новакову величину Џајић је истакао чињеницу да пронађе начин да победи чак и када све изгледа изгубљено:

„Немам увид у оно што ради, али оно што могу да видим је да је изванредан играч. Ви видите да он и кад губи као у мечу против Беретинија ви можете да ставите квоту да ће да победи. И онда кад је губио – побеђивао је.“

Један од најбољих крилних играча у историји фудбала додао је да су године на Новаковој страни, као да је немогуће проценити крајњу границу:

„У његовом спорту је било много добрих играча које је он у најмању руку сустигао, а пошто је млађи од њих може и да их престигне, а не могу да проценим које су његове границе.“

За крај, Џајић је на питање да ли је Новак заиста ГОАТ, рекао:

„Што се тиче тога да ли је Новак набољи спортиста свих времена, видим да јавно мњење говори и пише у том правцу и што се мене лично тиче, немам никавих проблема, може да му се то звање додели и званично“, закључио је Џајић.

Нолетову поруку пред ОИ прочитајте ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА