Најновије

ХРВАТСКИ ИСТОРИЧАР ОБЈАСНИО: Срби, не дајте Косово ни по цену рата!

Хрватски историчар Горан Шарић огласио се поводом драматичнх догађаја на Космету. Он је на Фејсбуку написао статус под насловом "Срби, не дајте Косово ни по коју цену" у којем објашњава зашто је Косово важно не само за Србе, већ за сваког Европљанина. Његов статус преносимо у целости.

Шарић (Фото: Јутјуб)

Пише: Горан Шарић

"Косово - битка без илузија" - тако је своју књигу из 1989. насловио највећи живи хрватски новинар, Дарко Худелист. Он је добро уочио да уз појам "Косово", увијек иде и реч "битка". Косово је битка. Битка која траје вековима. Смртоносна борба око Косова траје од памтивека.

Косово је метафора битке која се одвија у сваком од нас. Сваки човек у свом животу има ону тачку са које нема назад. Ако нема границу свог достојанства, онда није човек. Зато су Срби у Митровици викали: "Одавде нема назад!" Није било ни 1999. кад је сила 600 пута моћнија од Србије јуришала на Косово. Када су Запад, Америка, Велика Британија и ЕУ бацали своје "хуманитарне бомбе" на Србију.

Нема ни сад, поготово сад, кад се тај Запад распада. Кад се у Америци, "оази демократије", проваљује у Конгрес у Вашингтону. Кад у Великој Британији Енглези прате цистерне и туку се око бензина. Кад се цела западна Европа тресе од страха хоће ли се ускоро трести од хладноће.
Косово је завет генерација. Не слушајте сорошевску братију у Србији која вам каже да се за Косово не исплати гинути. Метросексуалцима се не исплати гинути за Косово. Исплати се чекати да Албанци дођу до Београда.

Косово се тиче сваког човека у Европи. Зато од туда и може кренути рат, као у филму "Блуе Цирцле" снимљеном још пре 40 година, у којем трећи светски рат почиње на тромеђи Србије, Албаније и Бугарске.

1389. Косово је било централна тачка продора ислама у Европу. И данас је то централна тачка продора милитантног исламизма од којег се Европа не може заштити. Али су Срби пружили отпор. И мачем и важније, свешћу. Питао сам пријатеља, водећег хрватског геополитичког аналитичара о догађајима на Косову, рекао ми је: "Срби, не дајте Косово ни под цену рата!"

Легенда каже да су непосредно пре Косовског боја упаљене две свеће. Једна за цара, друга за царицу. Свеће нису изгорјеле до краја. Јер Косовски бој није био завршен. Изгореће кад дође време.

Природни имунитет бољи је од вакцина. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА