Најновије

АРКАН ЈЕ МРЗЕО ТАЈ НАДИМАК, ВАДИО ПИШТОЉ КАД ГА ЧУЈЕ: "Мајмуна" су тако звали тек када је преминуо! Све их било срамота

Криминалци често добијају надимке који описују њихову свирепост, као што је случај са Вељком Беливуком, кога сви зову Веља Невоља или са Калинићем кога су "земунци" звали Звер. Међутим, с друге стране, многи од њих се стиде својих надимака, а добили су их још у младости. 

Аркан (Фото: Јутјуб)

Неки од њих су и Владимир Милисављевић "Будала" или Горан Вуковић "Мајмун". За њима нису заостали ни Аркан и Легија, а добили су их на веома необичне начине.

Жељко Ражнатовић

Његов надимак "Аркан" познат је свима, али мало ко зна да га је добио по чаробњаку Арканусу, главном јунаку његовог омиљеног цртаног филма. Али то није његов једини надимак.

Већина не зна да су Жељка Ражнатовића његови старији другови прво назвали "Хибрид" због физиономије, а он није могао ни да га смисли. Наводно је чак и потезао пиштољ сваки пут када би га неко тако ословио, а тај надимак је једино остао забележен у полицијским документима.

Горан Вуковић

Убица Љубе Магаша Земунца је надимак " Мајмун" добио због способности да се са спољне стране попне на други спрат зграде. Није за њега наводно желео ни да чује, а нико у вождовачком клану није смео тако да га зове, а тако су га звали једино пријатељи Љубе Магаша. Тек након његове смрти су преко медија сви почели тако да га називају.

Владимир Милисављевић

Као члан "земунског клана" добио је надимак "Будала", због једног изненађујућег разлога. Наиме, он је наводно једини у клану завршио факултет, а остали су га исмевали баш због те чињенице. Сматра се да је био најинтелигентнији члан клана и да говори неколико светских језика.

Милорад Улемек

Он је неко ко дефинитивно има највише надимака. Само неки од њих су "Цуца“, "Болид", "Цема". Поједине надимке вуче још из детињства. "Цуца" су га звале девојке из краја, док је надимак "Цема" добио од старијих момака који су га исмевали јер је стално дизао тегове направљене од великих лименки напуњених цементом. Од ова три надимка једини је преживео „Цема“. Али, овако га је ословљао једино тадашњи начелник Ресора државне безбедности Радомир Марковић и понеки добар пријатељ, док су остали то нашироко избегавали.

Лука Бојовић

Његов званични надимак сада скоро и да не постоји. На почетку своје криминалне каријере многи су га ословљавали са "Пекар", јер је деведесетих година првобитно отворио пекару на Врачару. Након што је изградио име као криминалац, све су мање смели тако да га ословљавају, док тај надимак на крају није малтене отишао у заборав.

Извор; Мондо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА