Најновије

КОНАЧНО СЕ ОГЛАСИО ВУЈОШЕВИЋ: Без длаке на језику дао оцену Орловима! Ево шта је рекао!

Легендарни тренер Партизана и бивши селектор репрезентације Србије и Црне Горе Душко Вујошевић, сматра да је борба за пето место на Светском првенсвту неуспех за државни тим, али и да није у реду да се сва кривица свали на Александра Ђорђевића.

Душко Вујошевић (Фото: Јутјуб)

Искусни тренер због обавеза у румунском Клужу, али и здравствене ситуације, није био у прилици да испрати све мечеве Орлова у Кини, али и оно што је видео било му је довољно да закључи да је изостанак Милоша Теодосића био ненадокнадив.

Вујошевић је у интервјуу за Спорт Клуб причао и о улози Богдана Богдановића, изостанку Николе Калинића, будућности српске кошарке...

- Морамо да кажемо да се ипак ради о неуспеху. Победа против селекције Сједињених Америчких Држава говори да су играчи показали одређену реакцију, што је за похвалу, и да имају самопоштовање после две слабије утакмице са Шпанијом и Аргентином. Мислим да је српски тим имао већи потенцијал и да смо којим случајем освојили Светско првенство, сви бисмо били са вишим рејтингом. Пре свега играчи, којима је најтеже што то није тако, а онда и свима нама који се бавимо кошарком. Кошарка би у Србији добијала већа средства, мада и сад има клубова који имају добре буџете, био би повећан интерес деце, али би било боље и за све нас који радимо у иностранству. Били бисмо на бољем гласу. За све је губитак што нисмо боље прошли - истиче Вујошевић и наставља:

- Видим разноразне коментаре, али мора да се схвати да је тренер део тима. Као што има део заслуга за успехе, исто тако има део кривице кад нема успеха. Пребацити сву одговорност на Ђорђевића стварно није коректно. У ситуацији смо да Олимпијске игре треба да обезбедимо кроз квалификације. Литванија се већ пријавила да буде организатор једне групе, а организација кошта око 2.5 милиона евра. Кошарка је национални спорт, али пријатељи се виде кад не иде баш све како је могло да иде и кошарци је овог момента потребна помоћ свих оних који је воле. Надам се да ће та помоћ да стигне од свих и изјавама и материјалним улагањима у одржавању врхунског производа Југославије и српске државе.

Вујошевића, познатог као одличног произвођача талената, брине још један детаљ.

- Селекција играча у великим клубовима као што су Црвена звезда и Партизан не говори да ће се ту развијати много нових играча за репрезентацију. То ствара додатну забринутост.

Вујошевић наглашава колико је штетно НБА правило о ограниченом боравку играча у државним тимовима.

- После напорних сезона играчи се не припремају за припреме, него се одмарају и на припреме дођу неспремни. Нема времена за базичне припреме и одмах се крене са тактиком, игром 'један на један' и то је узрок многобројних повреда које су се дешавале у припремним утакмицама. Такође, неки играчи су дошли физички неспремни, а за 30 дана сигурно не могу да достигну оптималан физички ниво.

Истиче да му је драго што је његов ученик Богдан Богдановић и на Мундобаскету показао да је израстао у озбиљног играча.

- Мислим да је Богдан имао много значајан развој у времену када сам га ја тренирао и водио, то се наставило код Жељка Обрадовића, а узлазна линија видљива је и у НБА лиги. Тамо има партнере који играча терају на напредак. Богдановић и у неким најгорим данима, и када се понаша без потпуне посвећености спорту, ипак ради довољно на свом усавршавању. Драго ми је што прави добру каријеру и надам се да ће наставити узлазном линијом.

Американци после пораза од Орлова жестоко и сурово извређали Србе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Спорт Клуб

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА