Најновије

КОКОШКОВ О ТЕШКОЈ ТЕМИ ФИНИКС САНСА: Не смем да причам о томе, али мирно спавам због Дончића!

Финикс Санси пропустили су шансу деценије пре годину и по дана, када су, уместо Луке Дончића, изабрали првог "пика" са драфта Деандреа Ејтона. Центар са Бахама, који је блистао на Универзитету Аризона, наметнуо се као логично решење због тога што је годинама "био на оку" НБА франшизи из Аризоне, али и због неспорних квалитета.

Игор Кокошков (Фото: Јутјуб)

Ипак, данас, у Финиксу су свесни да је пропуштање Дончића, трећег "пика" са драфта, била велика грешка. Таква одлука чуди јер је тренер Санса тада био Игор Кокошков, свеже крунисани првак Европе са Словенијом и неко ко је савршено добро знао ко је Лука Дончић и шта би Финикс добио са Словенцем у тиму.

Јасно је да се Кокошков тада ништа није питао, што је и признао, истина индиректно, у интервјуу за хрватски портал Индекс.

На питање због чега Финикс није узео Дончића, Кокошков је дао следећи одговор:

- Нажалост, на то питање не могу да одговорим због професионалног кодекса. Али, кад ме већ то питате, рећи ћу само да мирно спавам - рекао је Кокошков.

Дончић је на крају, преко Атланте која га је драфтовала, завршио у Даласу, а остало је историја...

- Дојуче, о Луки смо причали као играчу чије време долази, а данас причамо о њему као о најбољем НБА играчу. Кошарка коју игра са 20 година у рангу је најбољих играча данашњице, а брзина којом се развија је нестварна. Излишно је више и причати о његовом квалитету - рекао је Кокошков о словеначком генијалцу.

После отказа у Финиксу и кратке паузе, Кокошков је прихватио позив Сакрамента да буде део стручног штаба, што не види као корак уназад.

- Не, уопште то не видим тако. Тренеру је место на терену међу играчима. То је једини начин да напредујеш и да бдуеш бољи у свом послу. Мој его је на правом месту. Никада нисам био роб свог успеха и увек сам тежио да напредујем. Уопште нисам имао дилему да ли да прихватим позив Кигса.

Кокошков ће Орловима прикључити НБА играча! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА