Најновије

Ђоковић ће убрзо држати све рекорде и биће немогуће стићи га!

Ситна и слабог сервиса, али са изврсном техником и интелигенцијом и ненадмашним такмичарским духом, некадашња најбоља тенисерка света Жистин Енан господарила је женским синглом у своје време, нарочито на Ролан Гаросу који је освојила четири пута.

Ђоковић (Фото: Јутјуб)

Сада је Жистин говорила о Новаку Ђоковићу, али и његовим конкурентима на Ју Ес опену. Белгијанка издваја српског играча као главног фаворита, мада истиче и да му неће бити лако.

- Мислим да ће Ђоковић убрзо држати све рекорде и да ће можда бити немогуће стићи га. Много тога се догодило у претходних годину дана – дисквалификација на Ју Ес опену, убедљив пораз у финалу Ролан Гароса од Надала, зато је у Мелбурну улог био још већи, его шампиона је увек велики. Урадио је џиновску ствар Новак на Аустралијан опену, а кључна је затим била победа над Надалом на Ролан Гаросу. За Новака је увек све мало компликовано, али на крају обично успе да оствари циљ - рекла је Енан.

Као и већина тениских стручњака, Енан види Зверева, Циципаса и Медведева као главне претенденте да сруше Новака. Они су уосталом прва четирри носиоца.

- Мислим да је Зверев много напредовао, поготово на менталном плану. Победа над Новаком у Токију била је велики тренутак за њега. Прошле године је био близу титуле на Ју Ес опену, мада у разлићитим условима. Победио је Новака у важном мечу, али не на гренд слему, и то је упитник. Осим њега, ту су Медведев и Стефанос Циципас, који је био у позицији да узме свој први слем, али је онда пао. Новак има психичку предност над свима њима, али јаз се смањује - и овом анализом Енан је потврдила своје интелигентно резоновање.

Новак први меч игра у уторак на среду против Данца Холгера Рунеа.

Ђаци неће морати да носе маску само док ћуте! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Б 92 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА