Најновије

ЏАБА СТЕ ПРЕТИЛИ НОВАКУ: Ђоковић може у Аустралију и без вакцине! Покушаће да га сломе на други начин

Аустралијанци су претили тенисерима да неће моћи да учествују на Мелбурну уколико нису вакцинисани, али по свему судећи су брзо схватили да би тако имали више штете него користи.

Ђоковић (Фото: Јутјуб)

Први на удару је био Новак Ђоковић, који не жели ни да прича о вакцини, па су га и политичари и медији помињали у сваком тексту и разговору.

Ипак, претње Србину, али и осталим тенисерима нису уродиле плодом, односно биле су лажне, што је потврдила и бивша играчица Кејси Делаква, која је задужена за контакт Аустралијан опена са ВТА туром у вези са вирусом корона.

Невакцинисани играчи такође ће моћи да путују, само ће за њих важити ригорознија правила током двонедељног карантина.

У Мелбурну ће као и прошле сезоне пред почетак Аустралијан опена постојати карантин за играче, а тенисери ће као и тада долазити у Аустралију чартер летовима.

- Већ смо разговарали са играчима о тренутним условима. Знамо да ће се Аустралијан опен одржати последње две недеље јануара и да ће бити карантин. Играчи ће имати могућност да тренирају - рекла је Делаква.

На питање шта ће бити са невакцинисаним играчима, Делаква је дала конкретан одговор и решила све дилеме, наравно, уколико не буде било промена до почетка гренд слема у Мелбурну. 

- Вакцине неће бити обавезне. Могу да кажем да ће у Аустралију моћи да дођу и вакцинисани и невакцинисани тенисери, али ће имати различите услове боравка. Наша порука играчима је да ако желе најбоље услове буду вакцинисани. Оно што могу да кажем за играче који долазе у Аустралију, услови за невакцинисане ће бити сасвим другачији од оних који буду вакцинисани. 

Сличног размишљања као аустралијска тенисерка је и Енди Мари, који је причао после пораза од Зверева о Аустралијан опену.

- Колико разумем, ако нисте вакцинисани и даље вам је дозвољено да играте, само ће правила бити другачија. Можда ћете морати да одете у Аустралију неколико недеља раније од свих осталих. То је избор играча. Ако локална власт то постави, ја бих то подржао - рекао је Мари.

Отворено првенство Аустралије планирао је да почне 17. јануара, браниоци титула су Новак Ђоковић и Наоми Осака у женској конкуренцији.

Тешко рањен Србин у Косовској Митровици, има још повређених. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА