Најновије

Новак Ђоковић подржао протесте (ФОТО)

Први рекет света Новак Ђоковић огласио се поводом протеста који се дешавају у Србији.

Новак се огласио на Инстаграму уз фотографију са протеста због закона о експропријацији и референдуму, који су – према мишљењу струке – „кројени“ према жељама Рио Тинта и њиховог пројекта рударења у подручју Јадра.

Њима се прикључио и Ђоковић кратком али јасном поруком:

„Чист ваздух, вода и храна су кључеви здравља. Без тога свака реч о ‘здрављу’ је сувишна“, написао је Новак на свом налогу.

Након тога, објавио је и још једну фотографију уз додатак:

„Природа је наша мајка. Проводимо више времена у природи. Са њом и уз њу нам је живот богатији“.

Подсећамо, Новак је последњи у низу спортиста који су дигли глас због Рио Тинта.

„Када видим ко све овде живи, мислим да нам се све ово догађа са разлогом“, истакла је једна од најбољих скијашица у историји Србије, Невена Игњатовић, док су протесте подржали и некадашњи капитени Црвене звезде Никола Мијаиловић и Огњен Короман, као и бивши потпредседник управе Партизана, Владимир Вулетић.

Поред њих, огласиле су се и навијачке групе фудбалских клубова Војводина, Раднички Крагујевац и Вождовац, да би свој став исказали и навијачи Партизана током утакмице против Дубочице у окивру осмине финала Купа Србије.

Недуго по објави стигла је и прва реакција на Ђоковићеву подршку протестима.Ђоковић је познат као тенисер који изузетно много пажње посвећује боравку у природи, што му, како је признао, помаже да „скупи снагу за мечеве“:

„Имам своју рутину, одлазим ван града и повезујем се са природом, удишем свеж ваздух. Трудим се да се наспавам. Бавим се баштованством, заливам биљке и проводим доста времена са породицом“, рекао је Ђоковић након победе над Кеијем Нишикоријем у трећем колу УС Опена.

Такође, он на своје друштвене мреже неретко објављује фотографије са разних шетњи и боравка у природи.

Подсетимо, грађани су у суботу блокирали саобраћајнице у више градова након што их је неколико еколошких организација позвало да на тај начин изразе незадовољство против Рио Тинта и закона о експропријацији, који још није потписао председник Србије, и потписаног Закона о референдуму и народној иницијативи.

Протести углавном протекли мирно, или уз мање инциденте, осим у Новом Саду, где је избила туча у којој су, према доступним информацијама, повређене четири особе.

Протест је трајао око два сата, а како су јављали новинари који су били на лицу места, овог пута је на улицама било још више људи.

Организатори су позвали на протест и идуће суботе, уколико Вучић потпише Закон о експропријацији.

Председник Србије Александар Вучић рекао је у Горњим Недељицама да ће предложити да се направе Измене и допуне закона о експропријацији, које би по хитној процедури ушле у Скупштину.

Извор: Нова

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА