Најновије

"Протест да трају до Вучићеве оставке"

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић поздравио је јучерашње успешне блокаде широм Србије и позвао грађане да им се следећег викенда придруже у још већем броју. Он је упозорио да протести не смеју стати „чак иако режим попусти по питању закона о експропријацији“.

Блокада ауто-пута (Фото: Правда)

„Чак и да отерамо Рио Тинто, ова издајничка власт ће сутра да доведе Кинезе или Немце да копају литијум и опет загађују Србију“, упозорава Ђорђевић.
Према његовим речима, проблем није само конкретно ископавање литијума у Подрињу, чему се покрет Ослобођење противи од свог оснивања, већ читав карактер актуелног режима.

„И да оборимо један закон и решимо један проблем, сутра ће се појавити десет нових. Зато змију треба ударити у главу и оборити врх режима“, каже лидер Ослобођења.

Како је објаснио, крајњи циљ свих протеста „мора да буде оставка Александра Вучића“.

„Сви проблеми у Србији, криминал, корупција, издаја Косова и Метохије, издаја Републике Српске, заробљене институције и неслободни медији, екстремно загађење – све је резултат врха криминалне пирамиде, Александра Вучића. Да би се Србија ослободила, он мора да оде“, каже Ђорђевић.

Председник покрета Ослобођење сматра да побуњени народ не треба да стане „све док не буде могао да изађе на слободне изборе“. “Да би до тога дошло”, истиче Ђорђевић, “Вучић мора да оде”.

„Ми данас немамо слободне изборе и нисмо их имали од 2012. године. Александар Вучић никада није победио на слободним изборима. Подсећам, 2012. је победио Николић у име СНС, а онда су кренули батинаши, црни џипови и уцене гласача“, подсећа Ђорђевић.

Како је навео, и априлски избори ће бити одржани у сличном маниру.

„Шта очекивати од странке која шаље багере и криминалце са чекићима на народ? Од оних који су спремни да земљу доведу на ивицу грађанских сукоба, шаљући батинаше и хулигане на сопствени народ? Са таквима нема избора. Зато их 3. априла неће ни бити.“
Ђорђевић је подсетио да покрет Ослобођее неће изаћи на изборе под тим условима, јер, према његовим речима, „мафија никада неће организовати изборе које може да изгуби“.

„Тек када отерамо мафију са власти и ослободимо земљу, можемо причати о слободним изборима. До тада – грађанска непослушност“, закључује лидер Ослобођења.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА