Најновије

Одлаже се протест „Србија против насиља“: Ово је нови план

Пети протест "Србија против насиља" биће одржан у суботу уместо у петак, објавили су представници опозиције.

„Позивамо све грађане Србије да у суботу, 3. јуна, овде испред Скупштине дођу, на исто место, у исто време – 18. часова“, рекао је потпредседник Народне странке Мирослав Алексић новинарима у Скупштини Србије.

Он је најавио да ће учесници протеста после обраћања испред Скупштине Србије отићи до Председништва Србије на Андрићевом венцу и да ће тамо направити прстен.

Шетња ће се кретати од Скупштине Србије Булеваром краља Александра, па Београдском улицом до кружног тока Славија, па Улицом краља Милана до Теразија и одатле до трга Николе Пашића и Пионирског парка где ће демонстранти затворити круг око Председништва. Протест ће трајати до 21 час.

Сви грађани имају прилику да оставе поруку председнику, рекао је Алексић и позвао да сви грађани понесу и по један цвет.

Свако од грађана моћи ће да напише на картону по поруку председнику, а на пет, шест пунктова око Председништва биће постављене књиге утисака у које ће грађани моћи да оставе те поруке.

Протест ће бити организован 3. јуна, тачно месец дана од тагедије у ОШ „Владислав Рибникар“, а на њему ће се окупљени сетити жртава и деце, али и свих других жртава у масакру у Младеновцу.

Биће инсталирана велика бина испред Скупштине, а обратиће се жртве режима али и јавне личности које ће изазити жаљење због трагедије. Једна од њих биће и глумица Светлана Бојковић.

Претходно су се народни посланици Мирослав Алексић, Славица Радовановић и Срђан Миливојевић састали с начелником београдске полиције Веселином Милићем и начелницима још шест полицијских управа.

Циљ састанка био је да се договори боља комуникација и координација са припадницима полиције ради превенције нежељених догадјаја на протесту „Србија против насиља“, односно како би се спречило да провокатори, који су били присутни и на претходном протесту, промене ненасилан облик протеста.

ПЕСКОВ: Подржавамо Београд, права Срба на Kосову морају да се поштују

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА