Најновије

Новак без Јелене не би успео – љубав за цео живот

Кад средњошколска љубав прерасте у ону праву, животну, из које дођу и деца, онда сте врло богати. Новак Ђоковић годинама уз себе има своју Јелену, однедавно сина Стефана и ћеркицу Тару, који су му највећа радост док пише историју тениса.

Јелена и Новак (Фото: Инстаграм)

Породица. Темељ свега. Среће, здравља, енергије, смисао живљења.

Новак је то одавно схватио и са девојком из тинејџерских дана стремио ка једном од највећих животних циљева, паралелно с оним спортским.

Јер, када сте најбољи на свету, само једно, било чиме да се бавите, то је готово немогуће без ослонца и праве, животне потпоре. Све то је повезано.

А, Ђоковић није био само једном најбољи, већ, на пример, 311 недеља, што је рекорд када се ради о броју недеља проведених на првом месту светске ранг листе.

Када вам приватни живот није сређен, тешко је и да се фокусирате на друге ствари, а камоли да нижете успехе, да не причамо о рекордима. Најбољи српски тенисер у историји често каже како снагу црпи из породице, како сваки тренутак користи да проведе са наследницима Таром и Стефаном, и Јеленом.

Њихова љубавна прича без сумње је један од главних, ако не и главни покретач светског броја један. Почела је 2005. године, у Београду, а крунисана је браком на Светом Стефану 2014.

Кад су се упознали, боравећи у већем друштву, тада 17-годишњи Новак одлучио је да се професионално бави тенисом и већ ту сезону завршио је на 78. месту светске АТП листе.
Јелена је од њега старија мање од годину дана (11 месеци), и такође се бавила спортом (атлетиком), па вероватно одлично разуме све што чини живот једног спортисте. Кажу да њихов сусрет био попут филмских – љубав на први поглед.

“Јелена је била искрена од првог тренутка и хвала Богу што смо се срели пре него што сам постигао велике успехе, јер знам да је она са мном због мене, због Новака, због клинца ког је упознала када је имао 17 година. Она ми је највећа подршка, способна је, амбициозна и јака. Код ње највише волим искреност”, рекао је Ноле својевремено.

Као и сваки пар, и они су наилазили на препреке, превасходно у првим месецима и годинама љубави. Због бројних обавеза нису могли да се виђају колико желе, она је због студија отишла у Милано, а он је непрестано путовао због тениса.

Ипак, налазили су начин да се виђају и да чувају љубав за цео живот. Колико је Новаку значило да је види, макар на кратко, говори и сцена из Јелениних студентских дана. Тако се једном договорио с професором на њеном факултету у Италији да седне у последњи ред амфитеатра одакле јој је био подршка на испиту.

Љубав на даљину одржавали су све док Јелена није завршила студије, након чега му је, после три године од почетка забављања, константно пружала подршку на турнирима широм света. Вишегодишња база, поред Београда, постао им је Монте Карло, а од скоро су се породично скућили и у Марбељи.

“У Монаку је било тешко пронаћи посао. Све је ‘затворено’, али ја сам се игром случаја запослила у једној нафтној компанији”, присетила се Јелена и то им ипак није била добитна комбинација. Опет нису могли да се виђају колико желе због превише обавеза, па је Јелена након тога постала директорка Фондације Новак Ђоковић, која је организовала бројне хуманитарне акције за помоћ широм Србије.

“Од сада ћу Јелену свима представљати као вереницу и будућу супругу! Почиње навикавање. Слатке муке. Пресрећни смо”, поручио је Новак 2013. године путем друштвених мрежа након што је запросио Јелену.

Венчање је одржано 10. јула 2014. на Светом Стефану у Црној Гори, а сама церемонија привукла је и велику пажњу медија. Четири месеца касније Јелена је на свет донела сина Стефана, а тим Ђоковић је од 2017. постао бројнији за ћеркицу Тару.

“Највише сам окупиран породицом. Имамо велику срећу, и Стефан и Тара су фантастични. Мирни су, обоје се накратко буде, само за млеко. Сада, кад је Тара мала, ја сам у ствари највећа подршка Јелени, која је највише окупирана обавезама око деце”, рекао је Новак након што је други пут постао отац.

Без сумње – Јелена, Стефан и Тара су најважније особе у Новаковом животу.

Новак Ђоковић је историјски број 1 у тенису. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА