Најновије

ДИРЕКТОР СРПСКО-РУСКОГ ЦЕНТРА ''МАЈАК'': Одлука наших власти је за жаљење

Одавно је јасно са ким имамо посла и ко жели опет да нам прекраја државу са све паролом о неповредивости граница.

Владимир Пребирачевић (Фото: лична архива)

Пише Владимир Пребирачевић, директор Српско-руског центра “Мајак”

Српско-руски центар Мајак је са жаљењем примио вест да се наша држава придружила Европској Унији у забрани авио-саобраћаја белоруским компанијама. Потпуно непотребна одлука која баца непотребну мрљу на пријатељство наша два братска народа а имајући у виду и позицију званичне Белорусије у односу на питање Косова и Метохије али и осталим питањима који су у интересу Републике Србије.

Сами смо били под неправедним санкцијама а на крају смо чак били и бомбардовани од тог милосрдног и брижног света. Наметајући нама своје ставове и водећи боље рачуна о људским правима нашег народа просипали су нам на главе осиромашени уранијум и благо речено окретали се на другу страну када су злочини и геноцид чињени над нашим  народом широм бивше Југославије. И дан данас покушавају да нас приволе лажним обећањима а реалним претњама да се одрекнемо колевке свога постојања за рад имагинарног чланства у организацији држава која данас постоји а можда врло брзо и непостоји више то нико не може знати.

Тим пре никада ни под којим условима Србија не треба да се додворава западним земљама које нам углавном не желе добро и које су стално на курсу који је противан нашим националним интересима. А под то додворавање и подаништво никако не сме да се догоди више да се Белорусији уводе било какве мере јер данас је тест Белорусија а сутра ће ултимативно као и увек тражити да се одрекнемо братске Русије која нам је најважнији заштитник у међународној геополитичкој арени. Сваки дан можемо видети разне војне маневре па и најновије изазивање инцидената у близини Крима али и других граница Руске Федерације када су британски војни брод морали под претњом употребе силе, са све испаљеним ракетама упозорења као крајње мере, да избаце из својих територијалних вода. Такви исфорсирани инциденти и остале хибридне операције могу да донесу само патње и разарања а никако напредак на било ком плану за који се као запад деклеративно залаже.

Одавно је јасно са ким имамо посла и ко жели опет да нам прекраја државу са све паролом о неповредивости граница. Границе су одавно померене у сваком смислу и наша држава мора да води изузетно пажљиво рачуна о својим интересима. Односе са земљама савезницама које стоје на нашој страни морамо пажљиво чувати и градити на доброибит свих. Белорусију и Русију али и Србију чека још много проблема изазваних са запада у времену које је пред нама.

О питању цркве у Северној Македонији прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА