Најновије

Још један санитет задржан на Јарињу, тзв. косовска полиција не пушта ни КМ регистрације из новембра (ВИДЕО)

Санитетско возило из Северне Митровице од 12 часова стоји на прелазу Јариње јер косовска полиција возачу не дозвољава да прође са образложењем да му регистрација на КМ таблице не важи пошто је продужена 26. новембра прошле године, неколико дана након што је у Бриселу постигнут споразум по овом питању.

Јариње (Фото: Јутјуб)

После изненадне одлуке косовске полиције да од јуче не пушта у саобраћај аутомобиле са КМ таблицама који су у претходном месецу продужили регистрацију, данас је на Јарињу, како јавља дописник Косово онлајна, додатна конфузија. 

Срби са севера који возе аутомобиле с КМ таблицама, по договору из Брисела од 23. новембра могу без проблема да продужавају важење регистарских ознака, али је косовска полиција тај споразум изненада једнострано прекршила. Према последњим вестима са прелаза, они сада не прихватају ниједно возило са КМ ознакама чија регистрација је продужена после 23. новембра. 

Да подсетимо, договор је био да Београд не издаје нове регистарске ознаке, а да Приштина до даљег заустави спровођење одлуке о обавезној пререгистрацији на РКС. Продужење важења старих регистарских ознака није по договору спорно, али Приштина је, очигледно, самостално одустала од овог договора.

У овом моменту, како јављају дописници Косово онлајна, на северу је смањен саобраћај са КМ таблицама. На Јарињу се такви аутомобили појављују у јако малом броју, јер је настала велика конфузија и људи не знају како ће косовска полиција даље да реагује, пошто су у последњих неколико дана неколико пута мењали "правила".

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА