Најновије

Протест Аргентине у УН због присуства КБС на Малвинима

Секретар Одељења за Малвинска острва у аргентинском Министарству спољних послова Гиљермо Кармона изразио је, на састанку УН, своје незадовољство због присуства војних трупа са Косова и Велике Британије на Малвинима, истичући да је та одлука противна међународним законима.

КБС (Фото: Јутјуб)

Како пишу аргентински медији, а преноси Демокрациа, Кармона сматра да долазак Косовских безбедносних снага у координацији са Уједињеним Краљевством у мисију на Малвине, конкретно значи "провокацију" Британије.

Амбасадор Аргентине у Београду Освалдо Марсико недавно је у интервјуу за Косово онлајн истакао да његова земља "најоштрије осуђује распоређивање такозваних косовских специјалних снага на Малвинским острвима".

"То је једнострани акт Уједињеног Краљевства супротан Општој резолуцији УН 37/9 која позива обе стране у спору око суверенитета над Малвинским острвима и околним морским просторима да се прецизно уздрже од једностраних аката који прејудицирају исход преговора. То додатно милитаризује ову област у супротности са резолуцијом Генералне скупштине УН 41/11 која проглашава јужни Атлантик зоном мира и сарадње.
Десет резолуција Генералне скупштине УН и преко 40 резолуција Специјалног комитета УН за деколонизацију изричито признају постојање спора о суверенитету између Аргентине и Уједињеног Краљевства око Малвинских острва и сходно томе искључују примену принципа самоопредељења када је у питању овај посебан случај деколонизације", рекао је Марсико.

Извор: Коаово онлЈН

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА