Најновије

БЕСТИДНА КАМПАЊА У КОРИСТ ВОЂЕ: Вучић и ботови се уплашили протеста народа, па 2. фебруара у Београду праве контрамитинг

Вучићеве слугерање из странке и шире, већ данима на Твитеру и осталим друштвеним мрежама убијају грађане у појам празним изјавама слепог обожавања вође, чије је унапред спектакуларно обраћање у Скупштини Србије очекује током следеће недеље

Фото: Јутјуб

У Српској напредној странци увелико трају припреме за предстојећи наступ Александра Вучића у Скупштини Србије. Према сазнањима дневног листа “Нова”, функционери и активисти владајуће партије данима раде на прирпеми скупа подршке свом шефу, а како наводе наши извори, план је да се напредњаци окупе испред парламента на дан одржавања седнице. Према незаваничним најавама, седница Скупштине Србије требало би да се одржи 02. фебруара.

Од момента кад је званично саопштио да је спреман да се посвети имплементацији француско-немачког споразума, Александар Вучић је почео да ради и на припреми јавности за ову одлуку. Прорежимски аналитичари, који су до јуче понављали поруке председника како “предаја није опција”, преко ноћи су почели да преносе поруке о неопходности постизања споразума Београда и Приштине и потреби да Срби раскрсте са “Косовским митом”.

Како јавност не би бурно реаговала, намера врха Српске напредне странке је да и на улицама покаже да Вучић има недвосмислену подршку кад је у питању Косово.

“Већ неколико дана се по одборима анкетира чланство и проверава њихово расположење. Процена је да је сад тренутак да се покаже снага партије и да сви стану иза Вучића”, наводи наш саговорник из владајуће партије.

Како додаје, Вучићев долазак у Скупштину процењен је као идеална прилика да се напредњаци окупе у великом броју.

“Сам Вучић је на последњем састанку у странци рекао да очекује од напредњака да буду јединствени и да се нада да ће стати иза њега. Због тога су функционери одмах почели да раде на припреми скупова подршке који би требало ускоро да се организују широм Србије, а у плану да један буде и испред Скупштине на дан одржавања седнице”, објашњава наш извор.

Подсетимо, ситуација са Косовом додатно се убрзала последњих недеља, а све се „закувало“ након дуго најављиваног Вучићевог састанка са петорком – представницима САД и ЕУ који су према речима председника пред Србију поставили озбиљан ултиматум.

Онда је о притисцима Запада Вучић обавестио своје страначке колеге на ванредном састанку у СНС. Наводно се неко усудио и да се успротиви Вучићу, а он је рекао да је спреман да се повуче ако неко мисли да уме боље и затим, пренели су режимски медији, демонстративно напустио састанак. Са њим и председник ИО НС Дарко Глишић, који се накнадно укључио у програм емисије “Хит твит” на Пинку, где је рекао да ће уколико Вучић остане при ономе што је изговорио, то значити крај за СНС, те да ништа неће имати смисла уколико он не остане да води странку.

Убрзо су напредњаци по друштвеним мрежама, као по команди, почели да објављују фотографије вукова, а цео перофрманс требао да буде „ветар у леђа“ Вучићу да потпише споразум са Приштином. Баш у ту сврху се планирају и скупови подршке.

Извор: Правда/Нова С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА