Најновије

ДЕЛФИНИ РАЗНЕЛИ СВЕТСКЕ ШАМПИОНЕ! Ватерполисти Србије срушили моћну Италију и пласирали се у полуфинале Олимпијских игара!

Сјајан дан за српски спорт! После кошаркашица и одбојкашица и ватерполисти Србије пласирали су се у полуфинале Олимпијских игара у Токију.

Делфини разнели светске шампионе (Фото: принтскрин)

Ватерполо репрезентација Србије изборила је пласман међу четири најбоље екипе на олимпијском турниру, пошто је у четвртфиналу савладала актуелног светског шампиона - селекцију Италије резултатом 10:6 (5:2, 4:1, 0:1, 1:2).

Србија ће у полуфиналу играти против репрезентације Шпаније, која је раније данас била боља од Сједињених Америчких Држава (12:8).

Актуелне олимпијске шампионе су до победе против светских првака водили Филип Филиповић са три и Душан Мандић, Страхиња Рашовић и Андрија Прлаиновић са по два гола. У тиму Италије најбољи је био Николас Прешути са два постигнута гола.

Србија је пласман у полуфинале најавила већ после прве четвртине коју је добила са 5:2. Мрежу Италије је у том периоду два пута погодио Рашовић, погађали су и Филиповић, Мандић и Дедовић, а додатно самопоуздање Србији је дала и одбрана са чак три играча мање.

Блистао је на овом мечу голман наше репрезентације Бранислав Митровић, који је имао 71 одсто одбрањених шутева (15/21).

Репрезентација Србије је после два везана гола Прлаиновића отишла на велики одмор са великих 9:3 и до краја утакмице је држала под контролом дешавања у базену и није дозволила Италији да се врати у меч.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА