Најновије

АМЕРИКАНЦИ ПОНУДИЛИ ЂОКОВИЋУ НАТПИС НА НАДГРОБНОМ СПОМЕНИКУ: Његов одговор ће се дуго памтити!

Новак Ђоковић би у Њујорку на УС опену у наредне две недеље могао да испише најсјајније странице света тениса.

Ђоковић (Фото: Јутјуб)

Тренутно најбољи тенисер света могао би да постане први тенисер после 1969. године који је освојио календарски слем, односно сва четири велика турнира у једној години. Уз то, то би био 21. Гренд слем трофеј чиме би се Србин осамосталио на првом месту вечите листе.

Стога није необично ни велико интересовање водећих светских медија. Тако је Њујорк Тајмс објавио интервју уочи старта УС опена у коме је Ђоковић причао о својој животној филозофији. Поновио је да су породица, љубав, здравље и срећа његове четири кључне речи у животу.

- Деведесет девет одсто људи на овој планети, ако их питате шта вам је најважније у животу, рекло би да су то породица, љубав, здравље, срећа. Па бих рекао те четири ствари и додао да желим да будем најбољи отац и муж што сам могао бити. Такође бих волео да будем запамћен као особа која је давалац и особа која је бринула о другима и оставила траг у свету и која је инспирисала друге и која је живела пуним плућима. То је за мене дефиниција како бих желео да се осврнем на свој живот последњих дана свог живота - рекао је Новак.

Новак је затим добио необично питање, да ли би волео да му на надгробном споменику епитаф буде реченица: "Овде лежи победник Гренд слема".

- Не, не, не - рекао је брзо и одлучно! - Ако би ми неко дошао у посету и гледао надгробни споменик, не бих желео да буде написано како сам најбољи, најуспешнији тенисер у историји. Наравно, то је веома, веома важан део мог живота и нешто чему сам посвећен. Али ако морам то да поставим на скалу и упоредим оно што је важније, то ми не пада на памет - поручио је Новак Ђоковић, а преноси Њујорк Тајмс.

Сви смењени у "Клужу" после дебакла од Звезде. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА