Најновије

Вулин би хапсио због џоинта, Вучићу не смета ни тона дроге

Напредњачки вођа Александар Вучић и његов поданик и имењак Вулин на месту министра унутрашњих послова, очигледно нису усагласили ставове у вези казнене политике према производњи и стављању у промет марихуане. И док апсолутни господар живота и смрти у Србији изражава чуђење зашто је Предраг Колувија провео две године у притвору због скоро 4,5 тоне марихуане, његов потчињени прети грађанима да ће их хапсити и за један џоинт.

Вучић (Фото: predsednik.rs)

-  Тај човек (Предраг Колувија - прим.аут.) је провео две године у притвору, не постоји сличан случај да је човек за такво кривично дело био две године у притвору, а да се притом води хајка зашто није и даље у притвору. Врло чудно сложићете се јер он није убио никога, није имао 10 тона кокаина или нешто слично, већ, колико сам разумео, тону марихуане, коју су пола окружења, Немци и остали легализовали. Што он такође негира да је имао уопште. Али две године да проведете у притвору због нечега таквог... - изразио је своје чуђење Александар Вучић, који је веома горљиво бранио првооптуженог у афери "Јовањица", на општу скандализацију јавности.

Ово су прилично либерални ставови за конзервативног напредњачког вођу, имајући у виду да је приликом хапшења Колувије откривено око 649,4 килограма осушене марихуане, али и 65.581 стабљика канабиса на плантажи "Јовањица" коју је водио. То је за Вучића потпуно безазлена ствар, па се чак позива и на легализацију марихуане која је извршена у појединим државама региона. Све ово, како би рекла напредњачка новинарска перјаница, Барбара Животић, је јако, јако лицемерно, јер су српски затвори пуни људи који су тамо завршили због једног или два пакетића марихуане за личну употребу. Дакле, оно што је за Јупитера, није за обичне српске волове.

Сада заправо и званично сазнајемо, мада се то већ и знало, зашто је пре неколико месеци Златибор Лончар, министар здравља, покренуо расправу у јавности о легализацији марихуане, позивајући се на легислативу Уједињених нација.

Са друге стране, сећамо се како је Вучићев слуга недавно сав узбуђен и поносан претио грађанима да ће их хапсити и за један џоинт, док је и сам учествовао у окопавању јовањичких производа.

- То је и даље дрога, дакле, и даље се сматра дрогом, осим ако је у медицинске сврхе на одговарајући начин. Апсолутно је нелегална, апсолутно је недозвољена, немој нико да се игра са тим. Проналазимо и велике количине марихуане и значајан број лабораторија, немојте да се играте са тим. Хапсићемо и за пет грама, за један џоинт ћемо вас хапсити. Један џоинт - шест месеци, нећеш ми бити на улици да ми трујеш децу. Шест месеци-шест месеци, колико могу ја ћу дати - упозорио је Александар Вулин, који, како каже, не верује у поделу на лаке и тешке дроге, већ у степенице када су наркотици у питању.

Е сад, ако Вулин за један џоинт прети лишавањем слободе на шест месеци, сами израчунајте колико је потребно да неко проведе иза решетака за 649,4 килограма осушене марихуане и 65.581 стабљика канабиса. Поготово ако се има у виду да приликом прављења џоинта иде далеко мање од грама марихуане, пошто се она, обично, меша са дуваном. Замислите само колико се џоинта може направити са толиком количином марихуане!

Ово размимоилажење у ставовима Вучића и Вулина, прокоментарисао је и председник покрета "Црно на бело", Владимир Вулетић.

- Добар дан, Александре Вучићу! Како сте? Делује да слугерањски прекоплоташ пуковник-курсаџија Вулин није сагласан (јер се дрва слажу, а људи саглашавају) са Вашим егзотичним тумачењем Кривичног законика РС. Одговараће и он, наравно. Бићете сагласни у притвору.

А Кривични законик је прилично јасан, јер у чл. 246 предвиђа: “Ко неовлашћено држи у великој количини супстанце или препарате који су проглашени за опојне дроге казниће се затвором од 3 до 10 година”.

Среман покољ 5. окробра. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА