Најновије

УКРАЈИНСКЕ ИЗВИЂАЧКО-ДИВЕРЗАНТСКЕ ГРУПЕ УЛАЗЕ У БЕЛОРУСИЈУ: Хиљаде војника распоређено ка северу

Украјинске диверзантско-извиђачке групе улазе на територију Белорусије, изјавио је данас секретар Белоруског савета безбедности Александар Волфович.„Инжењерска опрема се поставља дуж деоница украјинско-белоруске границе, минира се. Диверзантско-извиђачке групе (Украјине) делују дуж границе и улазе на белоруску територију”, рекао је Волфович у интервјуу за телевизију Белорусија-1, пренео је ТАС, а јавља Танјуг.

Украјина (Фото: Министарство одбране Украјине)

Према његовим речима, Украјина је распоредила око 10.500 војника у правцу Ровна, 4.500 војника у правцу Чернигова и више од 5.500 војника у правцу Кијева.

У међувремену је британски лист Гардијан писао да Украјина шаље додатне снаге према белоруској гтаници јер очекује напад из Белорусије.

Како се наводи у тексту, у наведеном подручју је распоређена војска, а градоначелник Житомира Сергеј Сухомлин је изјавио да припадници територијалне одбране почели да постављају бетонске препреке уз Белоруску границу.

Белорусија је као одговор на дешавања са украјинске стране границе послала припаднике специјалних јединица ба југ земље.

Доказ који компромитује ОЕБС погледајте ОВДЕ.

Извор: Политика/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА