Најновије

ЗАРОБЉЕНИЦИ ИЗ АЗОВСТАЉА, СТРАНИ ПЛАЋЊНИЦИ И НАТО ИНСТРУКТОРИ: Шта ће даље бити са њима?

У Мариупољу би могло бити одржано суђење украјинским екстремистима, изјавила је за РИА Новости Јелена Шишкина, председница Комитета за кривично и административно законодавство Народног већа Доњецке Народне Републике.

Заробљеници из Мариупоља (Фото: РИА Новости)

"Видимо гранатирање Белгородске области. Стога не искључујемо одржавање неког дела Трибунала на територији Руске Федерације. У граду Мариупољу биће одржан прелазни, посебни мариупољски, трибунал", рекла је она.

На оптуженичкој клупи ће бити и „инструктори из земаља НАТО-а и страни плаћеници“, као и „појединци и субјекти који су финансирали овај тероризам“, додала је она.

Шишкина је јуче рекла да би то могло да се одржи пре краја лета. Сада Генерално тужилаштво ДНР и руска министарства развијају своју повељу, а базу доказа прикупља регионална канцеларија Комесара за људска права.

Према речима представнице парламента ДНР, процес неће бити везан за национално законодавство. У Трибунал могу бити позвани и представници европских земаља, али који још није прецизирано којих.

Националисти из пука '’Азов'’, чији су борци процесуирани у Русији, предали су се након што је руска војска преузела контролу над територијом мариупољског погона Азовстаљ.

О тешком времену које чека Русију прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА